Aydında otomobilin nehre düşmesi

Aydında otomobilin nehre düşmesi -Söke ilçesinde, 4 kişilik Arslan ailesinden 3 gündür haber alamayan yakınları, aile fertlerinin bir an önce bulunmasını istiyor


AYDIN (A.A) - Sökede 4 kişilik Arslan ailesinden haber alamayan yakınları, aile fertlerinin bir an önce bulunmasını istiyor.
     Sökede toptan gıda pazarlama işi yapan Mehmet Arslan (38) ve eşi Necla (35) ile çocukları İrem (11) ve Eyüp Arslandan (7) üç gündür haber alamayan yakınlarının polise başvurması üzerine yapılan incelemede bir otomobilin Menderes Nehrindeki köprüden düştüğünün belirlenmesi üzerine başlatılan arama çalışmasına, sabah saatlerine kadar ara verilirken Arslan ailesinin evindeki bekleyiş ise sürüyor.
     Mehmet Arslanın babası Ahmet Arslan, AA muhabirine, büyük acı içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:
     Oğlum ile en son geçen cumartesi öğleden sonra görüştüm. Pazar günü işi bitince çocuklarını alıp Didime gezmeye gitmiş. Pazartesi günü işe gitmeyince durumdan şüphelendik, kendisine telefonla ulaşamayınca da çilingirle evinin kapısını açıp içeri girdik ama kimseyi bulamadık. Pazar gününden beri oğlum, gelinim ve torunlarımdan haber alamıyoruz, büyük acı içerisindeyiz. Devletimizden yardım bekliyoruz. Çocuklarımızı bulup, bu acımızı sonlandırsınlar.
     Mehmet Arslanın ağabeyi Naci Arslan ise birlikte çalıştıkları kardeşinin pazar günü işini bitirdikten sonra evine gittiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Pazar günü işini bitirdikten sonra arkadaşının arabasını ödünç alıp, ailesiyle birlikte Didime gitmiş. Pazartesi ulaşamayınca kredi kartı kayıtlarından, en son Didim Sosyal Tesisleri Kafeteryasında alışveriş yaptığını öğrendik. Buradan 19.30 gibi arabasını aldığı arkadaşını aramış ancak arkadaşı duymamış. Çağrıyı görüp geri aradığında ise telefon kapalıymış. Didim ve Söke arasındaki MOBESE kameraları incelendi. Kullandığı 48 LB 646 plakalı aracın, Didime bağlı Akköyde geçiş kaydı bulunuyor. Daha sonra Menderes Nehri Köprüsündeki bir güvenlik kamerası kaydında, bir otomobilin nehre düştüğü görülüyor. Bunun üzerine burada arama çalışmaları başlatıldı.
     Kardeşi, yengesi ve yeğenlerinin aranması sürecinde yeterli hassasiyetin gösterilmediğini savunan Arslan, Neredeyse 4 gündür ortada yoklar. Yetkililerin konunun üzerine düşmesini istiyoruz. Ölü ise ölüsünü bulsunlar, diri ise dirisini getirsinler. Suyun içinde midir bilmiyoruz. Kendimiz, akrabalarımız, eşimiz, dostumuz koşturuyor. Cep telefonu sinyalleri var. Savcılığa pazartesi günü dilekçe verdik, halen bilgi yok. Ya nehre uçtular, ya birileri rehin aldı, ne olduğunu bilmiyoruz. Ailecek perişanız. Bir an önce kardeşim ve ailesinin bulunmasını istiyoruz diye konuştu.
     Bu arada kaybolan ailenin yakınları, ziyarete geldikleri evde, Arslan ailesinin fotoğrafları ile çocuklar İrem ve Eyüp Arslanın yataklarının üzerine koydukları pijamalara bakıp gözyaşlarını tutamıyor.
     Arslanın otomobilinin, Didim Belediyesi Sosyal Tesislerinden çıkışı sonrasında Söke istikametinde bulunan Didime bağlı Akköydeki MOBESE kamerasında geçiş kaydı tespit edilmiş, Sökeye bağlı Tuzburgazı ile Didime bağlı Balat köyleri arasındaki Menderes Nehri Köprüsünde bulunan güvenlik kamerasının kayıtlarında bir otomobilin düştüğünün görülmesi üzerine, arama çalışması başlatılmıştı.
     Söke İtfaiye Müdürlüğü ekiplerine bağlı dalgıçların nehirde yürüttüğü arama çalışmasına havanın kararması nedeniyle sabaha kadar ara verilmişti.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci - Muzaffer Yavaşoğlu / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Aydında otomobilin nehre düşmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER