Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul:

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul: Ramazan ayından başlamak üzere artık cuma namazlarında da hanımların camiye gelmesi sağlanacak


AYDIN (A.A) - Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, kadınların camiye gelmesi için özel kısımlar oluşturulduğunu bildirdi.
     Kocaoğul, düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayı içerisinde ilde tüm din görevlilerinin izinlerinin kaldırıldığını, camilerin bakımlarının tamamlandığını dile getirdi.
     Camilerde kadınlara mahsus kısımların düzenlendiğini dile getiren Kocaoğul, Hanımların da camilere katılmaları, cemaatle namaz kılmaları, hatta ramazan ayında başlamak üzere artık cuma namazlarında da hanımların camiye gelmesi bundan böyle sağlanacaktır diye konuştu.
     Kocaoğul, engelli vatandaşların ramazan ayında camilerde rahatlıkla ibadet edebilmeleri için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, Engelli kardeşlerimizin de ibadet edebilmeleri için camilerimizde rampalar yapılmıştır. Engelli kardeşlerimiz de camilerimize gelebileceklerdir ifadelerini kullandı.
    
     -Her camide iftar programı-
    
     Aydın merkezdeki her camide ramazan ayı boyunca en az bir iftar programı düzenleneceğini kaydeden Kocaoğul, buradaki amacın vatandaşları kaynaştırmak olduğunu söyledi.
     Kocaoğul, şunları kaydetti:
     Ramazanda il merkezindeki tüm camilerimizde en az bir defa iftar yemeği tertip edeceğiz. O mahalle halkının bir araya gelmelerini sağlayacağız. Geçen yıl başlattığımız bu uygulamada çok iyi neticeler aldık. Camilerimizde bir şölen havası oldu. Her camide bir defa iftar yemeği verelim dedik ama bazı camilerimizde 3-4 defa iftar yemeği verildi. Vatandaşlar bu uygulamayı çok benimsedi.
     Kocaoğul, ramazan ayında düzenlenecek bir diğer projenin ise, Kardeş Aile Projesi olduğunu ifade etti.
     Proje kapsamında zengin aileler ile fakir aileleri iftar yemeklerinde buluşturmayı amaçladıklarını dile getiren Kocaoğul, Amaç; bir zengin aile ile bir fakir aileyi, ister fakir kardeşimizin evinde, ister zengin kardeşimizin evinde bir araya getirip beraberce bir iftar yemeğinde buluşturmak. Geçen yıl bunu başlattık ve çok güzel neticeler aldık. Bu yıl da bunu devam ettireceğiz dedi.
    
     -2 bin yardım paketi hedefi-
    
     Diyanet Vakfı Aydın Şubesi olarak cuma namazlarında vatandaşlardan toplanan paralarla geçen yıl bin 650 aileye yardım paketi dağıtıldığını hatırlatan Kocaoğul, bu yıl hedeflerinin 2 bin yardım paketi olduğunu vurguladı.
     Kardeş İl Projesi kapsamında Ege Bölgesinde Muğla ile kardeş il olduklarını belirten Kocaoğul, bu il ile din görevlilerinin karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceğini kaydetti.
    
     -İtikaf için mekan hazırlanacak-
    
     Ramazanın son 10 günü itikaf (Akıllı, ergenlik çağına gelmiş bir Müslümanın beş vakit namaz kılınan bir mescitte Allaha yakınlık elde etme niyetiyle bir süre durması) yapmak isteyen vatandaşlar için yer de hazırlanacağını kaydeden Kocaoğul, Aydın merkezde Ramazan Paşa, Cihanoğlu, Akmescit, Yedieylül ve Bedir camilerinde hatimle teravih kılınacağını, Ramazan Paşa camisinde bunun yanı sıra hatimle sabah namazı kılınacağını ifade etti.
     Kocaoğul, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen sadaka miktarının ise asgari 8.5 TL olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökmen Şireci /Suat Deniz
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER