Aynı anda 2 ameliyatla sağlığına kavuştu

Aynı anda 2 ameliyatla sağlığına kavuştu


DENİZLİ (A.A) - Denizlide 79 yaşındaki hastanın kalp damarlarındaki tıkanıklık ile şah damarı tıkanıklığı aynı anda yapılan ameliyatla giderildi.
     Uşak Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran Azime Turan (79) Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Servisine sevk edildi.
     Yapılan muayene sonucunda kalp damarlarında tıkanıklık görülen hastanın aynı zamanda halk arasında şah damarı olarak bilinen karotis arter damarının da yüzde 90 tıkalı olduğu tespit edildi. Hastaya aynı seansta 2 ameliyat birden yapıldı.
     Denizli Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Gökhan Saçkan, yapılan ameliyatlarla korener arter damar tıkanıklığını önlediklerini, karotis arter ile de gelişebilecek felç olaylarına karşı tedbir aldıklarını söyledi.
     Saçkan, Hastanın önce şah damarı olarak bilinen karotis arter damarını açtık. Bu ameliyat sonrasında hastaya koroner by pass ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrasında herhangi bir sorun görülmedi. Hasta ameliyattan 4 saat sonra solunum makinesinden ayrıldı. 12 saat sonra yürütüldü dedi.
     Azime Turan ise sağlığına kavuştuğunu belirterek Denizli Devlet Hastanesi Kalp-Damar Cerrahi Servisi çalışanlarına teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aynı anda 2 ameliyatla sağlığına kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER