Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda Sosyal Bilimler Lisesinin

Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda Sosyal Bilimler Lisesinin temelini atacak -Eroğlu: Eğitimde ülke genelinde başarılı çalışmalar yürütülüyor, bu yatırımlardan Afyonkarahisar da önemli oranda pay aldı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülke genelinde eğitim alanında başarılı çalışmalar yürütüldüğünü, bu yatırımlardan Afyonkarahisarın da önemli oranda pay aldığını söyledi.
     Bakan Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Afyonkarahisarda 24 derslikli 400 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu bulunan ilköğretim okulunun inşaasının sürdüğünü, önümüzdeki hafta içinde ise Sosyal Bilimler Lisesinin temelinin atılacağını bildirdi.
     Afyonkarahisarda önemli yatırımlara imza attıklarını, yapılan hizmetlerle eğitim alanında büyük bir dönüşümün yaşandığını ifade eden Bakan Eroğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
     Eğitimde ülke genelinde başarılı çalışmalar yürütülüyor, bu yatırımlardan Afyonkarahisar da önemli oranda pay aldı. İnşaat çalışmaları süren ilköğretim okulunun eğitime açılmasıyla, öğrenci yoğunluğu yaşayan diğer üç yatılı ilköğretim okulumuzda önemli oranda rahatlama sağlanacak. Yoksul ve yardıma muhtaç başarılı ortaokul öğrencileri ile Merkez köylerimizden taşımalı eğitim yapılamayan öğrencilerimiz, toplam 400 kişi kapasiteli iki adet yatılı pansiyonda kalarak eğitim hayatlarını daha güzel şartlarda sürdürecekler.
     Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarında ihtiyaç duyulan üstün nitelikli bilim insanlarını yetiştirmek amacıyla Erkmende 16 derslikli Sosyal Bilimler Lisesi inşa edilecek. Kampüs dahilinde kapalı spor salonu ile 200 kişilik öğrenci pansiyonunun yer aldığı Sosyal Bilimler Lisesinin temelini önümüzdeki hafta atacağız.
    
     -Afyonkarahisarda 80 ilköğretim okulu, 14 anaokulu ve 16 adet lise hizmete sunuldu-
    
     Eğitim alanında son 9 yılda Afyonkarahisara pek çok eğitim merkezi ve ek derslik kazandırdıklarını belirten Eroğlu, AK Parti Hükümeti döneminde Afyonkarahisarda 80 ilköğretim okulu, 14 anaokulu ve 16 adet lisenin hizmete sunulduğunu bildirdi.
     Afyonkarahisara bin 31 yeni derslik kazandırıldığını dile getiren Eroğlu, şöyle devam etti:
     Derslik sayısı 6 bin 918e yükseltildi. 13 milyon 989 bin 122 adet ücretsiz ders kitabı öğrencilerimize dağıtıldı. 2 milyon 500 bin liralık yatırımla güzel bir Halk Eğitim Merkezi hizmete sunuldu.
     2003 yılında okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 5,68 olan Afyonkarahisarda, bu oran günümüzde yüzde 46,03e yükseldi. Bu oran ilköğretimde yüzde 99,03e, ortaöğretimde ise 60,97e ulaştı. Kız çocuklarının okullaşma oranları ise ilköğretimde yüzde 98,98e, orta öğretimde yüzde 60,97ye çıkarıldı. Afyonkarahisarda görev yapan öğretmen sayısı da 6 bin 638e yükseldi.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda Sosyal Bilimler Lisesinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER