Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda

Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda -Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: -Dökülen nifak tohumları hiçbir zaman yeşeremez, büyüyemez, milletimizin birliğinin önüne bir engel olarak dikilemez -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:


DİYARBAKIR (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Dökülen nifak tohumları hiçbir zaman yeşeremez, büyüyemez, milletimizin birliğinin önüne bir engel olarak dikilemez dedi.
     Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoyu anma etkinliği kapsamında düzenlenen, Bedirhan Gökçe ile Şiir Muhabbeti Programına katıldı.
     Kılıç, burada yaptığı konuşmada, Çanakkale Şehitliğini gezerken, Diyarbakırlı Mehmet ile Trabzonlu Ahmetin göğüs göğüse yattığını gördüğünü söyledi.
     İstiklal Marşının, Türkün, Kürtün, Arapın ve Arnavutun da marşı olduğunu belirten Bakan Kılıç, şunları söyledi:
     Bayrak ve üzerindeki şühedanın kanını simgeleyen kırmızı, memleketi özgür kılmak, namusumuzu korumak, toprağımıza yabancı eli dokundurmamak üzere dökülen kanların kırmızısıdır. Bundan dolayıdır ki aramıza kimse giremez. Dökülen nifak tohumları hiçbir zaman yeşeremez, büyüyemez, milletimizin birliğinin önüne bir engel olarak dikilemez. Türkiye için bütün fedakarlıkları göze alan milletimizin birliği beraberliği ve kardeşliği için Diyarbakır sokaklarında bugün elini sıktığımız herkesin kulağımıza fısıldadığı çözümün hayat bulması için gereken bütün adımları atan Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın selamlarını sizlere iletiyorum.
    
     -Bakan Eker-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de Çanakkalede şehit olanlar içerisinde Türkiye coğrafyasının her köşesinden insanların bulunduğunu belirterek, Bunlar bize bir mesaj veriyor. Türkiye bir süreçten geçiyor. Türkiye aslında Çanakkalenin ruhunu daha iyi anlayacak günleri idrak ediyor. Türkiyede 75 milyon insanın barış, umut, sevgi ve kardeşlik türkülerini birlikte söyleyecekleri günleri planlıyoruz. Şu anda onun mücadelesini veriyoruz diye konuştu.
     Konuşmaların ardından Bedirhan Gökçe, Çanakkale Şehitleri ve Mehmet Akif Ersoyu anlatan şiirler okudu. Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Gökçeye plaket verdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker de Kılıça, Diyarbakırı simgeleyen bakır işlemeli plaket hediye etti.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Bakanlar Eker ve Kılıç, Diyarbakırda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER