Bakanlar Ergin ve Yıldırımın cezaevi ziyareti

Bakanlar Ergin ve Yıldırımın cezaevi ziyareti (2) -Adalet Bakanı Ergin: -Türkiyedeki ceza infaz kurumlarımızın fiziki şartları 10 yıl öncesine göre hayal edilemeyecek noktaya geldi -Son 10 yıl içinde 211 cezaevi infaz kurumunu


İZMİR (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiyedeki ceza infaz kurumlarında fiziki şartların 10 yıl öncesine göre hayal edilemeyecek noktaya geldiğini söyledi.
     Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Aliağa Şakrandaki İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda incelemelerde bulunan Bakan Ergin, incelemenin ardından İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Spor Salonunda kadın mahkumlar için TRT tarafından düzenlenen Radyo Günleri programına katıldı.
     Burada yaptığı konuşmada ceavinde tutuklu ve hükümlülerle farklı bir zeminde, atmosferde zaman geçirmek istediklerini anlatan Ergin, ceza infaz kurumlarının Allah düşürmesin denilen kurumlar olduğunu ancak yarın kimin ne olacağını kimsenin bilemeyeceğini söyledi.
     Bakan Ergin, şunları kaydetti:
     Burası, hepimizin, kendimiz ya da yakınlarımız açısından yolumuzun geçebileceği, hayat yolculuğunda yolumuzun kesişebileceği bir kavşak olarak gördüğümüz bir yer. Türkiye, cezaevleri ile önemli bir süreçten geçerek bu günlere geldi.
     Türkiyedeki ceza infaz kurumlarımızın fiziki şartları 10 yıl öncesine göre hayal edilemeyecek noktaya geldi. Son 10 yıl içinde 211 cezaevi infaz kurumunu kapattık. Çünkü bu kurumların şartları insanca cezaların infaz edilmesine uygun değildi. Bunların yerine 70 kadar uluslararası standartlara sahip modern kurumları inşa ettik.
     İşimiz bununla bitmedi. Şu anda kapattıklarımızdan daha iyi konumda olmakla beraber yenilerine ihtiyaç duyduğumuz 195 kurum var. Onların da kapatılmasına karar verdik. 2017 yılına kadar bunları da kapatıp yeni, modern kurumlar açacağız. Türkiyede dışarıda özgürlüğün tadını çıkaran insanımız, özgürleşen Türkiyenin nimetlerinden yararlanırken, yaptığı yanlıştan yolu buraya düşen kardeşlerimiz için cezalarını rahat çekebileceği ve hayata hazırlanacağı bir altyapıyı kurmak istiyoruz.
    
     -Aile görüş uygulaması-
    
     Bakan Ergin, sadece mekan olarak değil ceza infaz sistemini de modernleştiren bir süreçten geçildiğini, mevzuatta önemli değişiklikler yaptıklarını söyledi.
     Mevzuatla ilgili değişiklik çalışmalarının tutuklu ve hükümlüler tarafından yakından takip edildiğine dikkati çeken Bakan Ergin, Biz de buralara düşenler için yapabileceklerimizi zorluyoruz. Evli, tutuklu ve hükümlüler için aile görüş uygulamasını başlatıyoruz. Hazırlıklarımız başladı. Evli olan tutuklular eşleri ile özel görüşmeler yapabilecekler. İnşallah cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz açısından hayırlar getirsin diliyorum dedi.
     İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da cezaevlerinin de bu ülkenin toprağı, bu milletin parçası olduğunu belirterek, Evdeki eşimiz, komşumuz ne kadar bizimse tutuklu ve hükümlü kardeşlerimiz bizimdir. Bir hata sonucu bu kirliliğe bulaşmış kardeşlerimizin bizimle beraber yaşaması noktasında adımlar atıyoruz diye konuştu.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan - Halil Şahin / Tolga Albay
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Bakanlar Ergin ve Yıldırımın cezaevi ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER