Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -İstanbulda vefat eden Balıkesirli hayırsever Firdevs Saraçoğlu, toprağa verildi


BALIKESİR (A.A) - İstanbulda vefat eden hayırsever Firdevs Saraçoğlu (93), Balıkesirde toprağa verildi.
     Saraçoğlu için Zağnos Paşa Camisinde düzenlenen cenaze törenine, yakınları ile Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve yardımcıları katıldı.
     Namazın ardından Saraçoğlunun cenazesi, Başçeşme Mezarlığına defnedildi.
     Balıkesirin tanınmış hayırseverlerinden Saraçoğlu, Firdevs Hattatoğlu İlköğretim Okulu ve Mesleki Eğitim Merkezi, Balıkesir Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Firdevs Saraçoğlu Yaşlı Bakımevi gibi bir çok kurumların yapımında katkısı bulunuyor.
    
     -BANSİAD Başkanı Hakan Öztürkün açıklaması-
    
     Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) Başkanı Hakan Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Kartal-Maltepe açıklarında oluşturduğu yeni dolgu alanında, Marmara Adasında bulunan beş kalsit fabrikasından giden atık malzemelerin kullanıldığını söyledi.
     Öztürk, bu fabrikaların eskiden çöpe giden mermer atıklarının ayrıca Belçikaya ihraç edildiğini dile getirerek, Kalsit, başta boya ve yem katkı maddesi olmak üzere 15-20 sektörde kullanılıyor. Yıllardır çöpe giden mermer atıkları, şimdi ekonomimize katkı sağlıyor dedi.
     Madenciliğin, devletçe öncelikli sektör kapsamına alındığını vurgulayan Öztürk, şöyle devam etti:
     Yönetim kurulu başkanlığını yaptığım firma, 1989 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Şirket olarak Marmara Adasında üretim merkezimizin yanı sıra Bilecik ve Karacabeyde de üretim alanlarımız yer alıyor. Bilecikte ikinci alanımız da devreye girdi. Bilindiği gibi, son çıkan yasayla Balıkesir, 3. Teşvik yatırım Bölgesi oldu. Ancak, devletçe, öncelikli sektörler arasına alınan madencilik, 5. Teşvik Bölgesi kapsamına alındı. Maden yatırımcıları, devletin verdiği krediler, arsa desteği, yatırım indirimi ve sosyal güvenlik primlerinden limitsiz yararlanıyor. Biz de bu kapsamda, Bilecikteki sahamızın üretimini artırmak için devletten 1 milyon dolarlık yatırım kredisi aldık. Devlet, maden yatırımlarına, bölge gözetmeksizin 5. Bölge teşvik desteği veriyor.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER