Balkan Anadolu Derneği Vana gidecek

Balkan Anadolu Derneği Vana gidecek -AK Parti İzmir Milletvekili Sait: Urfa ile başlayıp Diyarbakır ile devam eden gezilerin bitmemesi sıcak tutulması, o bölgeyle kaynaşmanın devam etmesi için Van gezimizle devam edeceğiz


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili ve Balkan Anadolu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rifat Sait, çözüm sürecine destek vermek amacıyla Urfa, Diyarbakır ve Mardinin ardından Vana gideceklerini bildirdi.
     Sancak Kosova Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneğinin Fikir Sofrası toplantısına katılan Sait, Diyarbakıra düzenledikleri gezinin yansımalarının devam ettiğini ve sürecin sıcak tutulması için önümüzdeki günlerde Vana bir gezi düzenleyeceklerini söyledi.
     Diyarbakır gezisinden sonra siyasetçilerden ve sivil toplum kuruluşlarından önemli bir çalışma yapıldığına dair duyum aldıklarını belirten Sait, Urfa ile başlayıp Diyarbakır ile devam eden gezilerin bitmemesi, sıcak tutulması o bölge ile kaynaşmanın devam etmesi için Van gezimiz ile devam edeceğiz dedi.
     Amaçlarının batı ile doğuyu kaynaştırmak olduğunu dile getiren Sait, şunları kaydetti:
     Vanın yanında Bitlisi hatta Adilcevazı da ziyaret edeceğiz. Vanı, GAP bölgesini, oranın güzelliklerini tanıtmak istiyoruz. Batı ile doğuyu kaynaştırmak, Balkanlarla güneydoğuyu kaynaştırmak, Balkan Anadolunun bir projesi kapsamında artık iki bölgeyi yan yana getirip tanıştırmak istiyoruz. Bu gezilerin esas amacı budur.
     Zaten AK Parti Genel Merkezinde bir çalışma başlatıldı. Görevli bazı milletvekillerimiz Diyarbakır başta olmak üzere güneydoğu illerini ziyarete başladılar gruplar halinde. Biz demek ki doğru bir şey yapmışız. Güzel bir şey yapmışız ki hemen arkasından Dışişleri Bakanımız Diyarbakırı ziyaret etti. Hemen arkasından genel merkezimiz kararı ile görevli milletvekillerimiz bölge illeri ziyaret edecekler. Diyarbakır olmak üzere Hakkariyi ve Siirti ziyaret edecekler. Biz de hem bu olayı sıcak tutmak hem de kaynaşmanın devamını sağlamak için Van gezimizi tertipleyeceğiz. Van gezimizde de Van milletvekili Burhan Kayatürk bizleri misafir edecekler. Arkasından da arkadaşlarımızın Erbil, Kuzey Irak ziyareti olacak diye biliyoruz. Onları da önümüzdeki günlerde konuşacağız.
     Sait, İsrailin Türkiyeden özür dilediğini hatırlatarak Arkadaşlarımla Filistin ziyareti yapabilir miyiz diye konuşacağız. Gazzeyi de ziyaret edelim diye sunacağım toplantıda dedi.
    
     -Başbakan Erdoğan Ege milletvekilleriyle bir araya gelecek
    
     Sancak Kosova Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneğinin Fikir Sofrası toplantısının yerel seçimler için istişare toplantısı olduğunu kaydeden Rıfat Sait, Fikir Sofrasını Başbakan Erdoğanın başlattığı Erdemliler Hareketine benzetti.
     Sait, Fikir Sofrasının İzmire yön vermesini beklediklerini ifade ederek şunları söyledi:
     İzmirin aslında yerel bir meclisi ya da sivil toplumların bir toplantısı diyebiliriz bu toplantılara. 15 kişi ile başladık bu toplantılara bugün yüzlerce kişi oluştu. İnşallah önümüzdeki günlerde bu Fikir Sofrasının İzmire bir yön vermesini bekliyoruz. Zira Başbakanımızın önderliğinde başlatılan Erdemliler Hareketi, sonucunda AK Partiyi oluşturmuştur ve bu Fikir Sofrası da İzmirde inşallah bir yerel yönetim değişimine zemin hazırlayacaktır diye düşünüyoruz. Çünkü ilk toplantımızı yaptığımızda İzmir eskidi, yenilenmesi lazım sonucuna varmıştık.
     Başbakan Erdoğanın çarşamba günü Ege bölgesinden milletvekilleriyle toplantısı olacağını belirten Sait, Başbakan daha önce güneydoğu bölgesinin milletvekilleri ile bir araya gelmişti, ardından Karadeniz milletvekilleri ile bir araya geldi. Şimdi de Ege milletvekilleri ile bir araya gelecek. Toplantıda Egeyi konuşacağız, tabii bunun içinde İzmir biraz daha ağırlık kazanacaktır diye düşünüyorum çünkü İzmir Egenin merkezi. Muhtemel konular içinde yerel seçimlerde olacaktır diye düşünüyorum. İzmirin bazı sorunları, yapılması gereken çalışmaları veya halkın beklentilerini Başbakan mutlaka soracaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Balkan Anadolu Derneği Vana gidecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER