Balkan Anadolu kardeşlik projesi

Balkan Anadolu kardeşlik projesi -İzmirden 100 kişilik bir ekip AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait öncülüğünde Diyarbakır ve Mardine gidecek


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Saitin öncülüğünde çözüm sürecine destek vermek ve Balkan Anadolu kardeşlik projesi kapsamında İzmirden 100 kişilik bir ekip 9-11 Mart tarihlerinde Diyarbakır ve Mardine gidecek.
     AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, yaptığı yazılı açıklamada, Mardin ve Diyarbakıra düzenleyecekleri gezinin bir çok nedeni olduğunu, ancak her şeyden önce çözüm sürecine destek vermek, Türkiyede barış ve kardeşlik olgusuna katkı sunmak amacıyla bu geziyi düzenlediklerini kaydetti.
     Diyarbakır ve Mardinde dini ve tarihi mekanları gezeceklerini ve çeşitli görüşmelerde bulunacaklarını belirten Sait, geziye katılanların pek çoğunun Diyarbakır ve Mardine ilk kez gideceğini, kendisinin de Diyarbakırı ilk kez ziyaret edeceğini bildirdi.
     Sait, Diyarbakıra Balkan halk oyunları ekibiyle gideceklerini belirterek, Biz Vardar Ovasını, onlar Harran Ovasını oynayacaklar; biz Boşnak börekleri götürüyoruz, onlar da Diyarbakırın yemeklerini bize sunacaklar dedi.
     Diyarbakır gezisine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlunu da davet edeceklerini kaydeden Sait, Bu önemli ziyarete eşlerimizle birlikte gideceğiz. Diyarbakır ülkemizin bir şehri, hatta şunu da söylüyoruz, Türkiye bir Avrupa ve bir Balkan ülkesiyse Diyarbakır da bir Avrupa ve Balkan şehridir. Üstelik güzel bir şehridir. Güzel vatanımızın bu önemli şehrine gitmekten mutluluk duyuyoruz dedi.
     Yaklaşık 100 kişiden oluşan heyette İzmirin çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işadamları, akademisyenler ve yerel basın temsilcileri katılacak. Grubun Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlunun misafiri olacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Balkan Anadolu kardeşlik projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER