Balkonlardan antenlerin kalkması

Balkonlardan antenlerin kalkması -Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak: -Çanak antenlerin balkonlardan kalkması, uzunca süredir peyzaj mimarlarının hayaliydi -İnsanların ruh sağlığı çevresiyle bir bütün. Bir


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Radife Kolçak, çanak antenlerin balkonlardan kalkmasının, uzunca süredir peyzaj mimarlarının hayali olduğunu söyledi.
     Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Radyo Televizyon Üst Kurulunun, balkon ve dış cephelerde çanak antenlerin oluşturduğu görüntü kirliliğini engellemek için başlattığı çalışmayı desteklediklerini ifade etti.
     Çanak antenlerin balkonlardan kalkması, uzunca süredir peyzaj mimarlarının hayaliydi diyen Kolçak, çarpık kentleşme tanımının yalnızca yapı üretim sürecini kapsamadığını, aynı zamanda altyapı sistemini de içine aldığını belirtti.
     Kolçak, şunları kaydetti:
     Çanak antenler, bir kentin çarpık kentleşme içerisinde olup olmadığının göstergelerinden biri. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile RTÜKün böyle bir koordinasyona gitmesini çok önemsiyoruz. Her balkonda çanak anten bulunması altyapımızın çok güçlü olmadığının bir göstergesiydi.
    
     -İnsan psikolojisini olumlu etkiler-
    
     Kolçak, bu çalışmaların, tüm mühendislik birimlerinin son derece organize çalıştığı kentsel yaşamlar planlandığının da bir göstergesi olduğunu vurguladı.
     Temiz görüntülü yaşam alanlarının insan psikolojisi üzerine büyük etkisi olduğuna dikkati çeken Kolçak, İnsanların ruh sağlığı çevresiyle bir bütün. Bir kentte dolaştığınızda, oradaki temiz görüntü psikolojinizi de etkiler dedi.
    
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Balkonlardan antenlerin kalkması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER