Banka memurunun müşterileri dolandırdığı iddiası

Banka memurunun müşterileri dolandırdığı iddiası -Adananın Kozan ilçesinde bir bankanın müşterileri, hesaplarındaki paraların bilgileri dışında çekildiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu


ADANA (A.A) - Adananın Kozan ilçesinde bir bankanın onlarca müşterisi, hesaplarındaki paraların bilgileri dışında çekildiği iddiasıyla emniyet ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.
     Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir banka şubesindeki hesabından para çekmek isteyen müşteri, görevlinin hesabında para olmadığını belirtmesi üzerine itiraz etti. Müşterinin hesabının bilgisi dışında boşaltıldığı belirledi.
     Bu durumu öğrenen başka hesap sahipleri de bankaya gelerek veya müşteri hizmetlerini arayarak hesaplarını kontrol ettirdi. Bazı müşterilerin hesabındaki paraların izinsiz çekildiği tespit edildi.
     Banka yetkililerinin incelemesi ve mağdurların ifadeleri üzerine şüpheler, mağdurların uzun süredir müşteri temsilciliğini yapan ve geçen hafta izne ayrılan memur A.K. üzerinde yoğunlaştı.
     Dolandırıldıklarını iddia eden müşterilerden Süleyman Karakılçık, Mehtap Uğurcan, Bünyamin Çorcu ve Mehmet Köse, Kozan Adliyesine gelerek cumhuriyet savcılığına, Mehmet İnceer ve Nimet Yülek ise emniyet müdürlüğüne şikayette bulundu.
     Mehmet Köse, 25 yıl çalıştıktan sonra Orman İşletmesinden emekli olduğunu, emekli ikramiyesinin bankadaki hesabına yatırıldığını, 1 ay sonra bankaya başvurduğunda parasının çekilmiş olduğunu öğrenerek şok yaşadığını söyledi.
     Esnaf Bünyamin Çorcu, ev almak için biriktirdiği 80 bin lirasının, sağlık personeli Mehtap Uğurcan ise 40 bin lirasının hesabında olmadığını iddia etti.
     Süleyman Karakılçık da hesabına yatırdığı 25 bin liranın dekontlarının elinde olduğunu, ancak paranın çekildiğini gösteren dekontlardaki imzaların kendisine ait olmadığını ileri sürerek, banka ve sorumlu memurlar hakkında şikayetçi olduğunu belirtti.
     Sağlık çalışanı Mehmet İnceer ise bir mesai arkadaşının telefonla araması üzerine durumdan haberdar olduğunu, telefonla aradığı müşteri hizmetlerinden hesabındaki 15 bin 500 liranın olmadığını öğrenince karakola giderek şikayette bulunduğunu kaydetti.
     Hesaplardan sahte imza ile para çekildiği iddialarının yanı sıra bankaya para yatırmak için gelen bazı müşterilere A.Knin "Şuan sistem yok. Paranızını bırakın, sistem açıldığında paranızı hesabınıza yatırırız" diyerek paraları işlem yapmadan teslim aldığı öne sürüldü.
     A.Knin bulunması için çalışma başlatıldığı, mağdur sayısı ve hesaplardan boşaltıldığı iddia edilen para miktarının belirlenmesi için ise incelemenin sürdüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Banka memurunun müşterileri dolandırdığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER