Başbakan Erdoğanın Antalya ziyareti

Başbakan Erdoğanın Antalya ziyareti -Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı: -Halkımıza söz verdiğimiz bütün projelerimizi, hizmetlerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu konuda vicdanımız rahat, gönlümüz ferahtır


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada, Antalya kamuoyunun belediyenin hizmetlerinin farkında olduğu belirtilerek, Halkımıza söz verdiğimiz bütün projelerimizi, hizmetlerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu konuda vicdanımız rahat, gönlümüz ferahtır denildi.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın dün Antalyada partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydına yönelik suçlamalarda bulunduğu öne sürüldü.
     Meyve veren ağaç taşlanır denilen açıklamada, Başbakan Erdoğanın konuşmasında Büyükşehir Belediyesinin destek verdiği Oktoberfest etkinliklerini eleştirerek, kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği iddia edildi.
     Antalyada kültürel ve sanatsal etkinlikler ile festivallerin önemli yeri bulunduğu vurgulanan açıklamada, Antalyaya en çok turistin Almanyadan geldiği, Oktoberfestin de Almanyada 200 yıldır yaşatılan bir gelenek olduğu belirtildi.
     Bu tür festivallerin kentlere katkısının yadsınamayacak derecede önemli olduğu ifade edilen açıklamada, bu tür etkinlikler olduğu zaman turistlerin şehir merkezine geldiği, ve bu sayede esnafın da yüzünün güldüğü kaydedildi.
     Festivalin radikal kesimler ve bazı basın yayın organları tarafından istismar edildiği iddia edildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Antalya Büyükşehir Belediyesi, bütün kültür ve sanat etkinliklerine verdiği destek gibi bu festivale de sadece tanıtım desteği vermektedir. Çünkü birçok firma etkinlik yapmak için belediyelerden tanıtım desteği istemektedir. Antalya Büyükşehir Belediyesi de kente ve kentin tanıtımına katkı sağlayacak etkinliklere destek vermekten kaçınmamaktadır. Söz konusu festival de dünyanın önemli kentlerinde gerçekleştirilmektedir. Kaldı ki bu festival, Türkiyede ilk defa Antalya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde düzenlenmiş değildir. İstanbul, Ankarada da bu festival gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Türkiyenin birçok yerinde bağ bozumu etkinlikleri yapılmaktadır. Bu etkinliklerde de şarap içilmektedir. AKPli belediyeler bu etkinliği düzenlemektedir. CHPli bir belediye etkinlik yapınca doğru değil, AKPli belediyeler yapınca her şey çok güzel olmaktadır. Sayın Başbakan AKPli belediyelerin yaptıklarını görmemektedir.
    
     -Gencin ölümü uyuşturucudan-
    
     Açıklamada, 2010 yılında bir gencin yaşamını yitirdiği olayın bu festivalle bağdaştırılmaya çalışılması, büyük bir talihsizlik olarak nitelendirilerek, ölümün herkesi derinden üzdüğü, ancak gencin ölümünün alkol tüketiminden değil, etkinlikten sonra evinde kullandığı uyuşturucudan kaynaklandığının mahkeme raporlarıyla belgelendiği kaydedildi.
     Bu konuda şüphesi olanların raporu İçişleri Bakanlığından isteyebileceği belirtilen açıklamada, Bir başbakanının bu tür olaylarda duyumlarla bir belediye başkanını suçlaması hiç doğru değildir denildi.
     Başbakan Erdoğanın konuşması sırasında son 3 yılda kente hiç hizmet yapılmadığını söylediğinin de hatırlatıldığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Sayın Başbakan, yine yanlış bilgilendirilmiştir. Sayın Başbakan, kente nasıl yatırımlar yapıldığını görememiştir. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Akaydının 3 yıllık yönetiminde altyapıdan sosyal hizmetlere, kültür ve sanat hizmetlerden çevreci projelere kadar 300ün üzerinde proje hayata geçirilmiştir. Bu projelerin 41 tanesinin maliyeti 1 milyon lira ile 98 milyon lira arasında değişmektedir. AKPli yönetimden kalan yaklaşık 1,5 milyar liralık (eski parayla 1,5 katrilyon lira) borcun 500 milyon lirası ödenmiştir. Bu süre zarfında 500 milyon liranın üzerinde de yatırım yapılmıştır. Saygıdeğer Antalya kamuoyu da yapılan hizmetlerin farkındadır. Halkımız hizmetlerimizi memnuniyetle karşılamaktadır. Biz ne yaptığımızı, bu kente nasıl hizmetler verdiğimizi bilmekteyiz. Halkımıza söz verdiğimiz bütün projelerimizi, hizmetlerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bu konuda vicdanımız rahat, gönlümüz ferahtır.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın Antalya ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER