Başbakan Erdoğan Sarıcakayada

Başbakan Erdoğan Sarıcakayada -Erdoğan: Çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler, terörle ilgili olarak başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Anamuhalefet de yavru muhalefet de kuduruyorlar -Niye, bu i


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler, terörle ilgili olarak başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Anamuhalefet de yavru muhalefet de kuduruyorlar. Niye, bu iş bitecek diye. Bu ülkede huzur olacak diye, bu ülkede istikrar olacak diye, refah olacak diye çılgına dönüyorlar. Onlara rağmen istikrar, onlara rağmen güven, onlara rağmen huzur, onlara rağmen mutluluk bu ülke var ve daha da artacak dedi.
     Başbakan Erdoğan, Eskişehirin Sarıcakaya ilçesinde vatandaşlara hitap etti.
     Sarıcakayanın Osmanlının kuruluşuna şahitlik ettiğini belirten Erdoğan, Sarıcakayalılara, Siz bu toprakları bereketlendirdiniz. Kadınıyla, erkeğiyle bereketlendirdiniz. Yılmadınız, usanmadınız. Siz Sarıcakayanın eteklerinde berekete imzalarınızı koydunuz. Alın terinizle koydunuz. Siz eli öpülesi analarsınız diye seslendi.
     Annelerin gönlünde farklı bir yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, Kadın saygındır, ana çok daha saygındır. Ana irtifadır. Çünkü ananın ayaklarının altı öpülür, babanın değil ananın. Cennet annelerin ayakları altındadır. Biz öyle bir medeniyetin, kültürün mensuplarıyız. Anacığımın ayağının altını öptüğüm zaman babamın da öperdim. Anacığım öptüğüm zaman ayağını çekerdi. Ne yapıyorsun oğlum derdi. Anacığım cenneti kokluyorum derdim, gülerdi. Böyle bir ömür geçirdik. Hamdolsun onlar bizleri bugünlere hazırladılar diye konuştu.
     Sizin dayanışmanız, el ele, omuz omuza verişiniz, sizin birliğiniz, beraberliğiniz inanıyorum ki bu topraklara fitne tohumu atmak isteyenlere fırsat vermeyecektir diyen Erdoğan, Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Romanıyla, Boşnakıyla, Arnavutuyla yaradılanı yaradandan ötürü sevdiklerini ve yola böyle çıktıklarını söyledi. Ayrım yapmadan insana önem verdiklerini ve hepsine saygı duyduklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
     Batı siyah-beyaz ayrımını yaptığı gün, biz o zaman şunu söylüyorduk, bizim değerlerimizde, medeniyetimizde ne Arapın Aceme, ne Acemin Arapa üstünlüğü yoktur diyorduk. Biz bu yola çıkarken de halka hizmet Hakka hizmettir diye çıktık. Onun için gece demedik, gündüz demedik. Aşık Veyselin ifadesiyle Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece diyerek yola koyulduk.
    
     -Lafla milliyetçilik olmaz-
    
     İktidara geldiklerinden bu yana yaşanan ekonomik gelişmelere dikkati çeken Başbakan Erdoğan, Türkiyenin o zaman 230 milyar dolar olan milli gelirinin bugün 774 milyar dolara ulaştığını, devletin borcunun milli gelire oranın ise yüzde 73ten yüzde 38e indiğini belirtti. Enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini, liradan sıfırların atıldığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Enflasyon patladı mı- Hayır, çatladı ifadesini kullandı.
     Eğitim, sağlık ve ulaşım alanındaki hizmetlerini anlatan ve Konya-Eskişehir Yüksek Hızlı Treninin açılışını dün gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, 10 yıl önce size deseydiler ki Eskişehirden Ankaraya modern, saatte 230 kilometre hızla giden bir tren gelecek inanır mıydınız- Deseydiler ki Eskişehir-Konya arası yüksek hızlı tren gelecek, beş saatten iki saate inecek. İnanır mıydınız- Şimdi İstanbul-Eskişehir arasına da yüksek hızlı tren geliyor, 29 Ekimde o da oluyor. Bunları yapan AK Parti iktidarı. Biz yaptık biz diye konuştu.
     Erdoğan, dünyanın değişik yerlerinde, Avrupada Siz bu ekonomik devrimi nasıl gerçekleştirdiniz diye soranlara Yolsuzluk hortumlarını kestik, bu hortumlar benim vatandaşımın cebinde kaldı yanıtını verdiğini aktardı. Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde toplanan verginin yüzde 85inin faize gittiğini, şimdi ise yüzde 16sının faize aktarıldığını, kalanın yüksek hızlı tren, yol gibi hizmetlere ayrıldığını ifade etti.
     MHP, DSP ve Anavatan Partisinin kendilerine 23,5 milyar dolar borç bıraktığını kaydeden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     MHP, çok konuşuyor, milliyetçiyim diyor ya. Sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Lafla milliyetçilik olmaz. IMFden bu kadar borç alacaksın, bankaları iflas ettireceksin, ondan sonra da Ben milliyetçiyim. Lafla olmuyor bu iş. Bunlar halat atacak, bilmem ne atacak. İş yap iş. Ne yaptın- MHPye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, milliyetçilik milliyetperver, vatanperver olmaktır. Bu vatanın her yerini aynı şekilde modern hale getirmektir.
    
     -Terörle mücadelede bizi yalnız bırakmayın-
    
     IMFye olan 400 milyon dolarlık borcun mayıs ayında ödeneceğini ve IMF ile defterin kapandığını dile getiren Erdoğan, IMFnin Türkiyenin 5 milyar dolar borç istediğini, anlaşma olması halinde bu borcun verileceğini vurguladı.
     Bunların Türkiyenin aydınlık yarınlarının müjdecisi olduğunu belirten Erdoğan, üç yıl içinde bütün okulların akıllı tahtalarının takılacağını, öğrencilerin tablet bilgisayarlarla okula gidip geleceğini, modern dünyanın göremediklerini Türkiyenin gördüğünü söyledi.
     Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Terörle mücadelede bizi yalnız bırakmayın. Çıkıyor bir tanesi, dün Bursada teröristbaşına ne vadettin diyor. Ben de Sarıcakayadan diyorum ki burası kuruluşunda Osmanlıya destek vermiş bir yer, beyefendi böyle bir iddianın içinde olduğuna göre, bu iddiayı açıklamak durumundasın. Açıklayamazsan namertsin. Çünkü müfteri olarak bir yere varılmaz. İftiralarla bir yere varılmaz. Siyasetçiye yalan yakışmaz, iftira yakışmaz. Bir şey biliyorsan belgele, ortaya koy ama biz seninle ilgili geçmişten bugüne hep bunları belgeledik.
     Çözüm sürecinde başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler, terörle ilgili olarak başarıya ulaşacağız diye çılgına döndüler. Anamuhalefet de yavru muhalefet de kuduruyorlar. Niye, bu iş bitecek diye. Bu ülkede huzur olacak diye, bu ülkede istikrar olacak diye, refah olacak diye çılgına dönüyorlar. Onlara rağmen istikrar, onlara rağmen güven, onlara rağmen huzur, onlara rağmen mutluluk bu ülke var ve daha da artacak.
    
     Muhabir: Hasan Öymez - Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Sarıcakayada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER