Başbakan Erdoğan Sivrihisarda

Başbakan Erdoğan Sivrihisarda -Erdoğan: (1) -Bizim derdimiz terör belasını yok etmek. Sivrihisar teröre çok kurban verdi, çok şehidimiz var. Ben şehitliğin karşısında değilim, olamam. Çünkü benim Rabbim, şehitliği peygamber mak


ESKİŞEHİR (A.A) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bizim derdimiz terör belasını yok etmek. Sivrihisar teröre çok kurban verdi, çok şehidimiz var. Ben şehitliğin karşısında değilim, olamam. Çünkü benim Rabbim, şehitliği peygamber makamından sonra en yüce makam olarak nitelendiriyor dedi.
     Başbakan Erdoğan, OBA helikopteriyle Eskişehirin Çifteler ilçesinden Sivrihisar ilçesine geçti. Sivrihisar kaymakamlık meydanında halka hitabından önce Erdoğana, Akbaş cinsi Anadolu çoban köpeği yavrusu hediye edildi. Erdoğan daha sonra Sivrihisarda halka hitap etti. Nasreddin Hocanın doğduğu Sivrihisarda olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Erdoğan, Eskişehir programı ve yaptığı açılışlar hakkında bilgi verdi.
     Selçuklunun başkenti Konya ile 2013 kültür başkenti Eskişehiri yüksek hızlı trenle birbirine bağladıklarını dile getiren Erdoğan, Mevlana ile Yunus Emrenin o gönül bağlarını aynı zamanda yüksek hızlı trenle de birbirine bağladık diye konuştu. Söz konusu sefer ücretinin on beş günlüğüne 5 lira olduğunu belirten Erdoğan, alandakilere On beş gün 5 lira, kaçırmayın bunu diye seslendi.
     Ankara-Eskişehir yüksek hızlı tren seferlerinin devam ettiğini anımsatan Erdoğan, Şimdi bir adım daha atıyoruz, Osmanlının başkenti İstanbul ile Eskişehiri yine bağlıyoruz, 29 Ekimde ifadelerini kullandı.
     Yapılanların sıradan olaylar olmadığını ifade eden Erdoğan, On yıl önce denilseydi İstanbuldan Ankaraya yüksek hızlı trenle gideceğiz. Konyaya yüksek hızlı trenle gideceğiz. Sivasa yüksek hızlı trenle gideceğiz. Kim inanırdı diye sordu.
     Yapamayacakları hiçbir sözü vermediklerini vurgulayan Erdoğan, Biz dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Bu yolda hep böyle olduk. Omurgalı olduk, akşam başka sabah başka olmadık. Çünkü biz medeniyetimizin şu ilkesini kendimize ilke edindik, Ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız dedik. Nasreddin Hoca eşeğine ters de bindi, düzde bindi ama hep doğru istikamette gitti. Mesele bu. İşte bu nedir- Bu bir aşk işidir, milletine sevdalı olma işidir. Biz size sevdalıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkar olmaya geldik diye konuştu.
    
     -Buraları büyükşehire dahil etmeyen anlayışlara Büyükşehir teslim edilmez-
    
     Eskişehirin tüm ilçeleriyle en güzeline layık olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:
     Eskişehirde yapılacak belediye seçimlerinde artık buraların hepsi büyükşehire dahil olacak. Dolayısıyla buraya yan bakmayacak bir belediyenin olması lazım. Belediyecilik bizim işimiz. Bu kardeşiniz İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından geldi. Dolayısıyla buraları büyükşehire dahil etmeyen anlayışlara büyükşehir teslim edilmez. Buna karşı çıkanlara büyükşehir teslim edilmez. Biz bu işi devraldığımız takdirde buralar altyapısıyla üst yapısıyla Allahın izniyle çok farklı bir konuma gelir. Bir imar bütünlüğü olur. Bu imar bütünlüğüyle buradaki nasıl şimdi tarihi eserleri ayağa kaldırıyorsak o zaman süratlendirmek suretiyle altyapısıyla, üst yapısıyla, toplu konutuyla her şeyiyle buraları ayağa kaldıracağız.
     Eskişehirin çok modern hale geldiğini ve yapılanların sadece yüksek hızlı trenle sınırlı olmadığını bildiren Erdoğan, şunları söyledi:
     Şehrin merkezine girdiğiniz zaman, kavşak düzenlemelerini biliyorsunuz değil mi- Bunları kim yaptı- Biz yaptık, biz. Büyükşehir ile yakından uzaktan alakası yok bunların. O alt geçitler, üst geçitler, kavşak düzenlemeleri hepsi bizim Karayolları tarafından yapılmış eserlerdir. Ama buna birileri sahip çıkmaya kalkıyor, sakın aldanmayın. Tamamıyla Ulaştırma Bakanlığımızın, Karayollarımızın yapmış olduğu eserlerdir. Neden- Çünkü Eskişehire bu layık da onun için.
     Kültür başkenti bir mücadele neticesinde alındı, durup dururken olmadı bu iş. Kültür başkentiyle ilgili çalışmanın içerisinde biz isteriz ki, buradaki tüm yerel yönetim bulunsun ama yok. Sadece burada merkezi yönetim bu işi üstlendi ve biz götürüyoruz. Ama biz bir şeye inanıyoruz; Türkiye, dünyada artık tarihteki yerini aldı, alıyor.
     Göreve geldiklerinde Türkiyenin dünyada ekonomik olarak 26ncı sırada yer aldığını, şimdi ise 17nci sıraya yükseldiğini dile getiren Erdoğan, Mehmet Akif Ersoyun Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz dizelerini anımsattı.
    
     -Milliyetçiyim demek milletini sevmek demek-
    
     İktidarı devraldıklarında çökmüş durumdaki Ziraat Bankası, Halkbankası ve Vakıfbankın şimdi dünyanın saygın bankaları arasına girdiğini belirten Erdoğan, Merkez Bankasının döviz rezervinin 27,5 milyar dolardan 125 milyar dolara çıktığını dile getirdi.
     Yolsuzluk hortumlarını kestiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     Bir gecede köşe dönenler, bankaları iflasa götürenler vardı bu ülkede. Milliyetçiyim diyenlere söyleyin, Ben memurum, ben işçiyim, zorunlu tasarruf adı altında bizden paralar kestiniz. 13,5 katrilyon devletin milletine borcu vardı. Niye bizim paraları ödemediniz diye onlara sorun. Bu paraları biz ödedik. 13,5 katrilyonu biz ödedik. Benim memur kardeşimi, işçi kardeşimi aldattılar. Zorunlu tasarruf adı altında sizden para kestiler. Hatırlıyor musunuz- Bu paraları yine biz ödedik. 3,5 katrilyon da oraya ödedik. Hani milliyetçiydi bunlar- Milliyetçiyim demek milletini sevmek, onun hakkına sahip çıkmak demek.
     Biz terörle mücadele ediyoruz, çıkıyorlar, utanmadan, sıkılmadan Ne vadettin, ne söz verdin diyorlar. Hukukta bir kaide vardır, iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Ben bu iddiayı ortaya atan zata diyorum ki; eğer şahsiyet sahibiysen, onurluysan bu iddianı ispatlamaya mecbursun. İspatlayamazsan namertsin diyorum. Biz bu aziz milletin, bize vermediği bir yetkiyi bugüne kadar hiçbir yerde kullanmadık, kullanmayız.
     Bizim derdimiz terör belasını, inşallah yok etmek. Sivrihisar teröre çok kurban verdi, çok şehidimiz var. Ben şehitliğin karşısında değilim, olamam. Çünkü benim Rabbim, şehitliği peygamber makamından sonra en yüce makam olarak nitelendiriyor. Onlara ölüler demeyin, onlar diridirler diyor. Öyleyse biz bununla tabii ki övünürüz ama istiyoruz ki ülkemizin huzuru kaçmasın. Bizim milletimize sözümüz var. Bu ülkede güven, istikrar, huzur, mutluluk olacak, memnuniyet olacak. Derdimiz bu.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Hasan Öymez-Sarp Özer-Eda Ünlü Özen
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan Sivrihisarda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER