Başbakan Yardımcısı Arınç, Uludağda

Başbakan Yardımcısı Arınç, Uludağda -Arınç: Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve belediyemiz Uludağa daha büyük güzellikler katmak için 2 senedir bir planlamanın içerisindeler. Altyapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üstyapı ça


BURSA (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin Uludağa daha büyük güzellikler katmak için 2 senedir bir planlamanın içerisinde olduklarını belirterek, Altyapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üstyapı çalışmaları için de gereken çalışmalar, projeler büyük ölçüde tamamlandı dedi.
     Bursa ve İnegölde dün bazı programlara katılan Arınç, gece Uludağ 1. Yerleşim Bölgesindeki Polisevinde konakladı. Başbakan Yardımcısı Arınç, öğlen saatlerinde eşi Münevver Arınç ile Karkay Pistinin olduğu bölgeye geldi.
     Burada, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahinden Uludağ 1. ve 2. bölgelerdeki kayak pistleriyle ilgili bilgi alan Arınç, daha sonra eşi Münevver Arınç ile telesiyeje binerek 2 bin 45 metre rakımlı Fatin Tepeye çıktı.
     Fatin Tepede salep içip manzara seyreden Arınç, yeniden telesiyejle oteller bölgesi indi.
    
     -Projeler büyük ölçüde tamamlandı-
    
     Başbakan Yardımcısı Arınç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Uludağa uzun süredir gelemediğini hatırlatarak, Uludağın hem Bursanın hem Türkiyenin çok büyük bir güzelliği olduğunu söyledi.
     Bursanın, deniziyle, yeşiliyle, Uludağı ile her yerde bilinen, anılan bir kent olduğunu ifade eden Arınç, Kış mevsimindeyiz. Bursaya gelmişken Uludağı ziyaret etmek, buradaki güzellikleri görmek istedik. Aynı zamanda Uludağ ile ilgili bir çalışmamız olacak bugün öğleden sonra. Çok güzel, bu telesiyejle yukarı çıktık, etrafı seyrettik. Şimdi de 2. Bölgeye gideceğiz diye konuştu.
     Arınç, Uludağın her geçen gün biraz daha gelişeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve belediyemiz Uludağa daha büyük güzellikler katmak için 2 senedir bir planlamanın içerisindeler. Altyapı çalışmaları bir şekilde gidiyor. Üstyapı çalışmaları için de gereken çalışmalar, projeler büyük ölçüde tamamlandı. Müdürlerimiz, Uludağ sektörü ile ilgili çalışan arkadaşlarımız burada. Saat 14.00te onlarla bir çay içimi bir araya geleceğiz. Sayın valimizin de başkanlığında bir toplantı yapacağız. Uludağı gelişmiş, güzel gördüm, ama planlamamız, Uludağın her karışından ayrı istifade etmek, burayı bir kongre merkezi haline getirmek, daha kaliteli otellere kavuşmak, daha güzel merkezler yapabilmek... Bugün inşallah öğleden sonra geldiğimiz noktayı tekrar görüşeceğiz. Diğer bölgelere de valimiz ile gideceğiz. Eşim de çok mutlu oldu çünkü biz epeydir Uludağa gelememiştik.
     Daha sonra, oteller bölgesinde bir süre yürüyüş yapan Arınç, 2. bölgede Ağaoğluna ait yeni yaptırılan gondol telesiyejle Kuşaklıkayaya çıktı.
     Başbakan Yardımcısı Arınça, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın da eşlik etti.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Arınç, Uludağda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER