Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay:

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: -(Yerel gazetelerin resmi ilan alımı ile ilgili)Yasa çıksın, ondan sonra yeniden oturup Basın İlan Kurumu yönetimi olarak üzerimize düşeni yaparız


ANTALYA (A.A) - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, büyükşehirlerle ilgili yasanın yerel gazetelerin resmi ilan alımını nasıl etkileyeceği ile ilgili olarak Yasa çıksın, ondan sonra yeniden oturup Basın İlan Kurumu yönetimi olarak üzerimize düşeni yaparız dedi.
     Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay Alanya Gazeteciler Cemiyetini (AGC) ziyaret ederek gazetecilerle görüştü. Mehmet Atalay, AGCnin daveti üzerine Alanyaya geldi. Atalaya ziyareti sırasında AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Süper Lig hakemi Kuddusi Müftüoğlu, Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu da eşlik etti.
     Gazetecilerle bir süre sohbet eden Atalay, kendisinin de basın kartı sahibi bir gazeteci olduğunu belirterek, gazetecilerin daha iyi koşullarda çalışması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
     Bir gazetecinin, büyükşehirlerle ilgili yasa tasarısının yürürlüğe girmesinden sonra yerel gazetelerin resmi ilan alım şeklinde değişiklik olup olmayacağı yönündeki sorusu üzerine Atalay, yasa çerçevesinde Alanyanın Antalya il sınırları içine mi alınacağı, yoksa başka bir formül mü bulunacağını bilmediklerini, bu nedenle Alanya basının yerelden veya merkezden idare edilmesi konusunda herhangi bir çalışma yapamadıklarını belirtti.
     Yasa çerçevesinde bazı şehirlerin büyükşehir olacağını hatırlatan Atalay, Yasa çıksın, ondan sonra yeniden oturup Basın İlan Kurumu yönetimi olarak üzerimize düşeni yaparız dedi.
     Alanyayı dünyanın en güzel coğrafyası, en güzel tarihi geçmişi olan yer olarak gördüğünü belirten Atalay, tüm bu unsurlar nedeniyle Alanyaya gelen turist sayısı itibariyle övünülecek bir rakama ulaşıldığını kaydetti.
     Alanya gibi bir yerin tanıtımında rol oynamanın övünülecek bir durum olduğunu vurgulayan Atalay, gazetecilerin hizmetlerini en iyi şekilde verebilmeleri için Basın İlan Kurumu olarak ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.
     AGC Başkanı Dim de Atalayın AGCyi ziyaret etmesinden onur duyduklarını dile getirerek, gazeteci kimliğine sahip Atalayın Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olmasının gazeteciler için bir şans olduğunu söyledi
     Atalay, daha sonra TBF Başkanı Emin Müftüoğlu ile yapımı devam eden Türkiyenin ilk BMX pistinde incelemelerde bulundu. Atalay, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlunu da ziyaret etti.
    
     Muhabir: Fazıl Tunç
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER