Başkent tiyatroları sezonu açtı

Başkent tiyatroları sezonu açtı -Entrikalı Dolap Komedyası ile perdelerini açan başkent tiyatroları, yepyeni oyunlarıyla yeni sezona merhaba diyor -Tiyatro bu sezon yetişkinlere yönelik 3ü yeni 7, çocuklara yönelik 4 oyu


ANKARA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki başkent tiyatroları, her yıl olduğu gibi bu sezon da iddialı oyunlar ve dev prodüksiyonlarla Ankaralıların karşısına çıkıyor.
     Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre; amatör bir ruh, profesyonel bir ekiple aynı heyecan içerisinde perdelerini açan başkent tiyatroları, yepyeni oyunları Ankaralı sanatseverlerle buluşturacak. Yeni sezona yeni projeler ve iddialı yapımlarla başlayan başkent tiyatroları, ilgi gören bazı eserleri de yeniden sahneye koyacak.
     Gençlik Parkı Kültür Merkezi içerisindeki 3 sahnede bu yıl yetişkinlere yönelik 3ü yeni 7 oyun, çocuklara yönelik ise 4 oyun sergilenecek.
     Yeni oyunlar arasında, Gönüllere sevmeyi, dillere söylemeyi öğreten Yunus Emre-nin hikâyesinin anlatıldığı Yunus Emre, Hacı Bayram Velinin hayatının ilk kez tiyatro sahnesine taşındığı O Nefeste Gizli, doktor muayenesine ayakkabı boyamak için giren boyacıyı hastaların doktor sanması üzerine gelişen Boyacı iddialı yapımlar arasında yer alırken, başkent tiyatrosu, 16 yıldır vazgeçilmezi olan Bir Adam Yaratmak oyununu bu yıl da sahneleyecek. Geçen sezonun oyunlarından olan Entrikalı Dolap Komedyası, Ağaçlar Ayakta Ölür, Hayal Kahvesi de bu yıl tekrar izleyicisiyle buluşacak.
     Bu sezonun iddialı çocuk oyunu ise Küçük Sakar Cadı ve Hanımeli. Küçük Sakar Cadı oyununda bir cadının yaptığı beceriksiz sihirler sonucu başına gelen problemleri, dostları yardımıyla aşması miniklere anlatılıyor. Karagöz oyunu olan Hanımeli ise eğlendirici, öğretici özelliğiyle dikkati çekiyor.
     Minikleri de unutmayan başkent tiyatroları, geçen sezonun en çok izlenen Bak Kedi Konuştu çocuk oyununu bu yıl yeniden çocuklarla buluşturacak. Oyunu izlemek isteyen tiyatroseverler, biletlerini Gençlik Parkı Kültür Merkezi ve Kızılay Metro gişelerinden ya da www.mybilet.com internet adresinden temin edebiliyor.
    
     Muhabir: Cüneyt Ateş
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Başkent tiyatroları sezonu açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER