Bayburt Belediye Başkanı Polat:

Bayburt Belediye Başkanı Polat: Kamuoyunu da dikkate alarak Taşhanı en uygun şekliyle kullanacağız


BAYBURT (A.A) - Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, kamuoyunu da dikkate alarak restore edilen Taşhanı en uygun şekliyle kullanacaklarını söyledi.
     Polat, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladıkları tarihi Taşhanda (bedesten) incelemelerde bulundu.
     Taşhanın, Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde,gayet süslü ve zarif olarak tabir edildiğini ifade eden Polat, şunları söyledi:
     Bin sene önce ticari hayatın devam ettiği,sosyal hayatın devam ettiği bir mekanda bulunuyoruz. Burada tarihin kokusunu hissediyoruz. Biz göreve başladığımız zaman burası içler acısı durumdaydı. Vakıflar Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu Bakanımız Faruk Çelik, 2010 yılında Bayburta geldiği zaman kendisini buraya getirdim. Sayın Bakanımız da gereğinin yapılması hususunda Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gereken talimatı verdi. 2011 yılında buranın ihalesi yapıldı. 2011 ile 2012 yılında yapılan çalışmalarla Taşhan bu hale geldi. Taşhanı kurtarmış, orijinal haline döndürmüş olmanın ve buna aracı olmanın huzurunu yaşıyoruz.
     Bundan sonra Taşhan ne olacak sorularıyla sık sık karşılaştığını belirten Polat, Bayburt Belediyesi olarak Taşhanı Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiraladık. Zira buranın her şeyden önce bir kurumun kontrolü altında olması gerekmektedir. Burada ne yapılacağı hususunda henüz bir karar vermiş değiliz. Sosyal,kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanmayı düşünüyoruz. Saygıdeğer Başbakanımızla 2012 Aralık ayında yaptığımız toplantıda, Taşhanı bu amaçlar doğrultusunda kullanmamız için kendisinden talep etmiştim. Kendisi de gereken talimatı ilgililere verdi dedi.
     Taşhanın bundan sonra Bayburt Belediyesinin kontrolünde olduğunu kaydeden Polat, (Taşhanda ne yapalım) sorusunu bütün hemşehrilerimize soruyorum. Onlar bize tavsiyelerini, bildiklerini ve tekliflerini aktarsınlar. Buradan mutlaka doğru bir sonuç çıkacaktır. Bizim de aklımızdan geçen düşünceler var, ama kamuoyunu da dikkate alarak Taşhanı en uygun şekliyle kullanacağız. Buradaki ses akustiği de çok güzel sağlanmış durumda. Burada çok güzel şeyler yapacağız. Bayburta gelen ziyaretçilere gösterebileceğimiz bir Taşhanımız var demenin mutluluğunu da yaşayacağız diye konuştu.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Bayburt Belediye Başkanı Polat: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER