Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi

Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi -Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek: İnsanları bu kadar çok seven, hizmet verme aşkıyla çalışan, hayata bu kadar bağlı olan hocamızı kaybetmiş olan bizler, acımızı ifade etmekte,


BAYBURT (A.A) - Bayburt Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek, Rektör Prof. Dr. Gökhan Budakın ölümüne ilişkin, İnsanları bu kadar çok seven, hizmet verme aşkıyla çalışan, hayata bu kadar bağlı olan hocamızı kaybetmiş olan bizler, acımızı ifade etmekte, yaşananlara anlam vermekte zorlanıyoruz dedi.
     Şimşek, Bayburt Üniversitesi Senato Toplantı Salonunda yaptığı basın açıklamasında, üniversitedeki en alt personelden en üst personele kadar tüm mesai arkadaşlarıyla olan ilişkilerde nezakete, samimiyete dikkat eden, hiç kimsenin gönlünü kırmayan Rektör Prof. Dr. Gökhan Budakı kaybetmenin şokunu yaşadıklarını belirtti.
     Rektör Gökhan Budakın üniversiteyi adaletle ve istişareli bir anlayışla yönetmeyi ilke edindiğini ifade eden Şimşek, şöyle devam etti:
     Olay gününün gecesinde bile üniversitemizle ilgili işleri takip eden saygıdeğer hocamızla ilk dört yıllık, ardından sekiz yıllık stratejik plan hazırlığı yaptığımız bir dönemde, bu acı ayrılığa bir anlam veremiyoruz. Üniversitedeki en küçük problemi bile bir an önce çözmek için gecesini gündüzüne katan bir insandı. En alttaki personelin sıkıntılarını bile kendine dert edinir, çözülmesi için bizzat kendisi meselelerle ilgilenirdi. Kapısı herkese açıktı. İnsanları bu kadar çok seven, hizmet verme aşkıyla çalışan, hayata bu kadar bağlı olan hocamızı kaybetmiş olan bizler, acımızı ifade etmekte, yaşananlara anlam vermekte zorlanıyoruz. Bizler hem çok değerli bir dostumuzu ve rektörümüzü, öğrencilerimiz çok değerli hocalarını, üniversitemiz ve bilim camiası çok değerli bir bilim adamını, Bayburt kendisine hizmet aşkıyla gecesini gündüzüne katan bir Bayburt sevdalısını kaybetti, acımız büyük. Üniversitemizin, Atatürk Üniversitesinin, ülkemizin başı sağ olsun.
     Şimşek, Bayburt Üniversitesi çalışanları olarak Rektör Budakın emanet bıraktığı hedefleri vasiyeti olarak kabul ettiklerini, bu hedefleri gerçekleştirmek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya söz verdiklerini söyledi.
    
     -Basında çıkan haberler yanlış ve asılsızdır-
    
     Şimşek, olay anından itibaren Rektör Gökhan Budak ile ilgili basında çıkan haberlerin yanlış ve asılsız olduğunu savunarak, şöyle devam etti:
     Saygıdeğer rektörümüzün ailesinin Erzurumda ikamet ettiği bilgisi mevcut. Bu bilgi kesinlikle yanlıştır. Merhum hocamız Bayburt Üniversitesine atandığı günden itibaren Bayburtta ikamet etmekte, çocukları Bayburtta eğitim görmekteydi. Bizleri hüzne boğan olay gecesinde, dinlenmek üzere izne ayrılmış ve o vesileyle ailesiyle birlikte Erzuruma gitmişti. Ayrıca basında bir de ailevi problemleri olduğuna dair asılsız iddialar mevcuttur. Saygıdeğer hocamız ailesine bağlı, neredeyse iş dışındaki tüm zamanını ailesiyle birlikte geçirmekteydi. Bize yansıyan herhangi bir problemi yoktu. Ailesini ve bizleri hüzne boğan bu olay sırasında bir de basındaki bu tür iddialar, ailesini ve bizleri derinden yaralamakta, acımızın üzerine yeni acılar eklemektedir. Basından ricamız sorumlu gazetecilik anlayışı gereği hocamızın bize emaneti olan ailesini üzecek, rencide edecek bu tür haberler yapmamalarıdır.
     Rektör Budakın üzerinde siyasi baskı olduğu iddialarının da tamamen asılsız olduğunu kaydeden Şimşek, Olay sırasında hocamızın bunu ima eden bazı iddiaları olduğu ifade edilmekte. Bunlar kesinlikle asılsızdır. Rahmetli hocamız Bayburttaki her kurum ve kuruluşla karşılıklı nezaket ve istişareye dayalı iletişim içerisindeydi diye konuştu.
     Basında, Prof. Dr. Budakın ilaç kullandığına dair iddiaların da olduğunu dile getiren Şimşek, şunları kaydetti:
     Bu iddialara dair hiçbir bilgimiz yok. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturmayı başlatmıştır. Sizler gibi bizler de yaşanan süreci savcılık soruşturmasının ardından öğreneceğiz. Akademik çalışmalarıyla ilgili çok absürt, çok saçma bir iddia mevcut. Akademik çalışmalarının çok gizli olması nedeniyle gizli araştırmalar yaptığı için hocamızın bir suikasta kurban gittiği şeklinde iddialar vardır. Bunlar kesinlikle yanlış. Ben 1990 yılında rahmetli kardeşimle birlikte master yapmaya başladım. Master ve doktora çalışmalarımızı beraber yaptık. Master ve doktora çalışmalarımızı tamamladıktan sonra beraber çeşitli araştırmalar yaptık ve bu araştırmalarımızın sonucunu uluslararası dergilerde yayınladık. Hocamız ayrıca kitap çalışmaları da yaptı, çeşitli kitaplar yazdı. Hocamızın yapmış olduğu tüm çalışmalar herkesin gözü önündedir, uluslararası dergilerde yayınlanmıştır. Her isteyen o yayınlara ulaşabilir, o çalışmaların herhangi bir gizliliği falan yoktur.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Bayburt Üniversitesi rektörünün hayatını kaybetmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER