Bayram tatilinde yüksek adrenalin keyfi

Bayram tatilinde yüksek adrenalin keyfi -Tatilini Marmariste geçirmeyi tercih eden yerli ve yabancı turistler, su sporları ile su parkı merkezlerine ilgi gösteriyor -Bayram tatili dolayısıyla parkurlarda yoğunluk yaşanıyor


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Tatilini Marmariste geçirmeyi tercih eden yerli ve yabancı turistler, su sporları ile su parkı merkezlerine ilgi gösteriyor.
     Marmaris ile İçmeler beldesi arasında yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki sahil şeridinde belirli aralıkla kurulmuş olan ve sayıları 10u bulan su sporları merkezleri, tatilde yüksek adrenalin keyfi yaşamak isteyen turistlerin akınına uğruyor.
     Marmaris Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram tatili dolayısıyla çok sayıda yerli turistin su sporları yapma imkanı elde ettiğini söyledi. Yerli müşteriler için ellerinden geldiğince indirim yapmaya çalıştıklarını belirten Tunç, gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.
     Yüksek adrenalinle aynı oranda zevk veren su sporlarına genelde gençlerin ilgi gösterdiğine dikkati çeken Tunç, bölge turizmi için önemli bir hizmet yaptıklarına inandıklarını kaydetti.
    
     -En güvenilir Marmaris-
    
     Faaliyetlerini daha önceden belirlenmiş olan parkurlar içerisinde sürdürdüklerini anlatan Tunç, bundan dolayı denizde yüzenleri rahatsız etmediklerini, herhangi bir kazanın da yaşanmadığını dile getirdi.
     Marmaristeki su sporları merkezlerinin güvenlik ve kaliteli hizmet açısından son yıllarda önemli atılımlar yaptığına işaret eden Salih Tunç, Uzun zamandır ilçemizde herhangi bir su sporları kazası yaşanmadı. Kuralları sıkı bir şekilde uyguluyoruz ve faaliyetlerimizi konulan standartların da üzerinde gerçekleştiriyoruz. Misafirlerimizin can güvenliğini en iyi şekilde koruyarak su sporlarını yapıyoruz. Dünyada en güvenilir ve iyi su sporu faaliyetleri Marmariste yapılıyor diyebiliriz dedi.
    
     -Denizin üstünde uçuyorlar-
    
     Marmariste tatil yapan turistler, her türlü su sporunu yapma olanağı buluyor. Turistlere parasailing, jet ski, banana, sürat botu, fly fish, ringo, chariot, phantom, wakeboard, water ski, pedat bot, cano ve flyboard gibi su sporu faaliyetleri yapma imkanı sunulduğu belirtildi.
     Bir sürat teknesinin arkasına iple bağlı parasailing adı verilen paraşüte binen turistler, teknenin hızlanmasıyla gökyüzüne doğru yükselmeye başlıyor. Yaklaşık 300 metre yükseğe çıkan paraşütle ilçeyi havadan görme ve heyecanlı anlar yaşama fırsatını elde eden müşteriler, dakikalarca havada kalabiliyor.
     Sürat motorunun arkasına iple bağlı Ringo adı verilen yuvarlak botlara binenler ise deniz üzerinde yüksek sürate ulaşmanın keyfini tadıyor. Sürat motorunun hızını artırmasıyla zaman zaman seken ringo üzerinde durmakta güçlük çeken turistler, sık sık denize düşüyor.
     Turistler, sal şeklindeki fly fish adı verilen bota tutunduktan sonra bot sürat teknesi tarafından çekilmeye başlanıyor. Teknenin hızlanmasıyla birlikte suyla teması kesilen fly fish de uçarak dakikalarca havada kalıyor.
    
     -Flyboard ilgi odağı-
    
     Marmariste bu sezon hizmete sunulan ve bir jet skiye bağlanan hortumlarla sağlanan tazyikli suyun gücüyle kullanılan flyboard da yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.
     Deniz yüzeyinden 10 metre kadar yükselen flyboard, kullanan kişilerin deniz üzerinde uzun süre durmasına imkan sağlıyor. Su sporları görevlileri tarafından verilen yaklaşık 20 dakikalık eğitimin ardından aracı kullanabilen tatilciler, yer çekimine karşı koymanın heyecanını yaşıyor.
     Bu arada, ilçede bulunan 3 su parkı merkezinin de bayram tatili dolayısıyla çok sayıda yerli turisti konuk ettiği belirtildi. Tatilciler, metrelerce yükseklikteki kaydıraklardan kayarak suya dalıyor. Parklardaki havuzlarda yüzen turistler, sıcak havanın tadını çıkartıyor.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bayram tatilinde yüksek adrenalin keyfi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER