Bedensel engelini ürettiği seramik ürünlerle aşıyor

Bedensel engelini ürettiği seramik ürünlerle aşıyor -Kocaelide doğuştan bedensel engelli olan Serap Duraktepeli, aldığı eğitimler sonucunda antik seramik atölyesi açarak aile bütçesine katkı sağlıyor -Duraktepeli: "Kendimi, yapt


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Kocaelide doğuştan bedensel engelli olan Serap Duraktepeli (40), belediyenin açtığı kurslara katılarak kurduğu atölyesinde antik seramik ürünler satarak geçimini sağlıyor.
     Atölyede ahşap ve antik seramiklere kendi tasarladığı işlemeleri uygulayan Duraktepeli, ürünlerini kurduğu stantta sergiliyor.
     Duraktepeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğuştan bedensel engelli olduğunu belirterek, okul çağına kadar çeşitli tedaviler gördüğünü söyledi.
     Tedavi sürecinde ailesinin kendisine büyük destek verdiği ifade eden Duraktepeli, ilkokulda engelli olduğu için kayıt yaptırmakta zorluk yaşadığını anlattı.
     Duraktepeli, lise ve üniversite eğitimini açıköğretimden tamamladığını dile getirerek, "Gönlümde yatan el sanatlarıyla uğraşmaktı. Değirmenderede açılan sergileri görüp heves ederdim. Önce takı kursuyla başladık, sonra antik seramik kursu gördüm. 9 yıldır ürettiğim seramikleri Değirmenderede stant açarak satıyorum" şeklinde konuştu.
     Çocukluk döneminde de bazı sanat dallarında çalışmalar yaptığını belirten Duraktepeli, "Kendimi yaptığım el sanatları ve seramik ürünleriyle ifade etmeyi seviyorum" dedi.
    
     -"Tasarladığım ürünler iç dünyamı yansıtıyor"-
    
     Duraktepeli, tasarladığı motif ve işlemeleri kullanarak yeni ürünler yaptığını anlatarak, gerçekleştirdiği işlemlere iç dünyasını yansıttığını kaydetti.
     Kursun 6 ay sürdüğünü ve burada gerekli teknikleri öğrendiklerini ifade eden Duraktepeli, kurs bitiminden sonra atölyesini açtığını söyledi.
     Duraktepeli, Değirmenderede açtığı stantta yaptığı ürünleri gören insanların kendisini taktir ettiğini anlattı.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bedensel engelini ürettiği seramik ürünlerle aşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER