Selçuk İletişim, film festivallerinden 4 ödülle

Selçuk İletişim, film festivallerinden 4 ödülle döndü


KONYA (A.A) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi, mayıs ayında düzenlenen 4 ayrı belgesel film festivalinden 4 ödül aldı.
     SÜden yapılan yazılı açıklamada, İletişim Fakültesi Radyo Tv ve Sinema Bölümü 3. sınıf öğrencisi Emre Gülün yönettiği "Gölün Kıyısında" adlı belgesel filmin, 9. Uluslararası Kar Film Festivalinde birincilik ödülüne layık görüldüğü, aynı filmin, Talas Kültür ve Sanat Festivali Ulusal Belgesel Yarışmasında da "En İyi Görüntü Ödülü" aldığı belirtildi.
     Açıklamada, İnönü Üniversitesinin düzenlediği 6. Kısa Film Festivalinde de Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri Muhammet Lütfü Akbaş ve Coşku Öztuğranın yönetmenliğini yaptığı "Arda Kalanlar" belgeselinin "En İyi Belgesel Film" ödülünün sahibi olduğu, bu yıl 5incisi düzenlenen Uluslararası TRT Belgesel Film Yarışmasında İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Cansu Şahinin yönetmenliğini üstlendiği "Unutulmuşlar Adası" belgeselinin de "Ulusal Amatör Kategori"de "Jüri Özel Ödülü"ne layık görüldüğü kaydedildi.
     İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, gerek fakülte alt yapısı, gerekse öğrencilerin ve öğretim üyelerinin bilgi ve birimlerinin başarıyı beraberinde getirdiğini belirtti.
     Öğrencilerin özverili ve titiz çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları filmlerin festivallerden ödülle dönmesinin, hem kendileri hem de öğrenciler için oldukça önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu ifade eden Can, "Onların aldıkları bu ödüller bizleri gerçekten çok mutlu ediyor ve onurlandırıyor. İletişim Fakültesi olarak bundan sonra da başarılarımız artarak devam edecektir. Ödül almaya hak kazanan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.
    
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Selçuk İletişim, film festivallerinden 4 ödülle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER