Belediyeler istihdam için protokol imzaladı

Belediyeler istihdam için protokol imzaladı


ANTALYA (A.A) - Antalyadaki belediyeler ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) arasında "Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Ekonomik ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile yürütülen istihdam projesi "UMEM Beceri 10 Projesi"ne destek olunması amacıyla Antalyadaki belediyeler ile ATSO arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     ATSOda gerçekleşen protokol törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Deniz Filiz, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Tülay Keskin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Tevke ve Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır katıldı.
     Budak, burada yaptığı konuşmada, belediyelerin düzenledikleri kurslarla eğitim hizmetleri veren, ayrıca iş talebu alan ve çok sayıda insana istihdam sağlayan kurumlar olduğunu söyledi.
     Belediyelerin UMEM Beceri 10 Projesine dahil olmasının projenin başarısını arttıracağını vurgulayan Budak, "Protokolle Antalyada mesleki eğitim, beceri kazanma ve iş kazandırma alanında büyük bir işbirliğinin temellerini atıyoruz. Protokole göre belediyelerimiz projeye tanıtım desteği verecek, iş arayanları meslek kurslarına yönlendirecek. Ayrıca İşgücü Piyasası İhtiaç Analizi çalışmalarına katkı sağlayacaklar. Böylece Antalyada işsizlik ve mesleksizlik sorununa karşı tek çatı altında tek cephede birleşmiş oluyoruz" dedi.
     TÜİKin verilerine göre Türkiyedeki yaklaşık 2.5 milyon işsizin 90 bin kadarının Antalyada bulunduğunu dile getiren Budak, işsizlerden yarıdan fazlasının ilk ve orta okul, yüzde 27sinin lise veya meslek lisesi, yüzde 18sinin ise yüksekokul ya da fakülte mezunu olduğunu kaydetti.
     Projelerde kadın istihdamı konusu üzerine de özel olarak eğilmesi gerekildiğini anlatan Budak, "Kadın istihdamı bugün büyük sorun olarak görünmemektedir. Ancak, 25-30 yıl içinde Türkiye nüfusu yaşlandığında devlet sosyal güvenlik ve emeklilik bütçesini karşılayamaz hale gelecektir. O zaman bu çıkmazdan ancak kadınların çalışma hayatına girmesi ile çıkabileceğiz" diye konuştu.
    
     -Belediye başkanları projeyi destekledi-
    
     Deniz Filiz ise Büyükşehir Belediyesindeki kariyer ofisinde bulunan tüm verilerin UMEM tarafından değerlendirileceğini söyledi. Kariyer ofisine yapılan başvuruların UMEMe yönlendirileceğini dile getiren Filiz, "Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında UMEM ile ilgili duyurular ve tanıtımlar yapılacak. Önemli olan kalifiye elemanların yetiştirilmesi ve standartların yükseltilmesidir. Yapılan protokolle bunun gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.
     Evcilmen de belediye başkanlarının en zorlandığı konunun işsizliğe çare bulmak olduğunu belirtti. Tüm kurumlarda aynı zorluğun yer aldığını ifade eden Evcilmen, "Belediyelerin böyle bir proje içerisinde olmaları son derece önemlidir. Son işsize kadar bu proje çözüm projesi olsun" diye konuştu.
     Tütüncü, belediyelerin vatandaşa en yakın devlet kurumları olduğunu dikkati çekerek, "İşsizliğin ortadan kaldırılmasına yönelik problemler ve tespitler ortak. Bu kapsamda örnek bir işbirliği oluşturuluyor. Bu proje, işsizlik problemine çözüm bulma noktasında çok önemli bir adım olacaktır" dedi.
     Böcek de Antalyada 19 yıldır başkanlık yaptığını, en büyük sıkıntının işsizlikle ilgili olduğunu ifade etti. Böyle bir projede belediyelerin bulunmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Böcek, sürecin iyi ve başarılı geçmesini diledi.
     Tursun ise proje sayesinde mesleki elemanların yetiştirileceğini, projede emeği geçenlere teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından protokol imzalandı ve UMEMdeki kursları tamamlayanlara sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Belediyeler istihdam için protokol imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER