Belkıs Zeugma Kültür Merkezinin temeli atıldı

Belkıs Zeugma Kültür Merkezinin temeli atıldı -Gaziantep Valisi Ata: -Şanlıurfa ile işbirliği yaparak Fırat Havzasının tamamını kapsayacak şekilde turizm master planı hazırlatıyoruz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Şanlıurfa ile işbirliği yaparak Fırat Havzasının tamamını kapsayacak şekilde turizm master planı hazırlattıklarını söyledi.
     İpekyolu Kalkınma Ajansınca desteklenen, Nizip Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan Zeugmanın 21inci Yüzyılla Dansı projesi kapsamında Birecik Barajı yakınlarında bulunan seyir tepesine kurulacak Belkıs Zeugma Kültür Merkezinin temeli törenle atıldı.
     Vali Erdal Ata, tören öncesi, Gaziantep başta olmak üzere bölgenin tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve tarihin her döneminde önemli medeniyetlerin merkezi olduğunu belirtti.
     Yapılan çalışmalarla bölgede var olan kültürel değerlerin ortaya çıkacağını ifade eden Ata, bölge halkının turizmden daha fazla pay alması için gerekli yatırımların yapılacağını dile getirdi.
     Belkıs Zeugma Kültür Merkezinin bölgede turizm adına yapılacak hizmetlerden biri ve aynı zamanda başlangıcı olduğuna değinen Ata, şöyle konuştu:
     İpekyolu Kalkınma Ajansı olarak Şanlıurfa ile işbirliği yaparak Fırat Havzasının tamamını kapsayacak şekilde bir turizm master planı hazırlatıyoruz. Bu yapıldığı takdirde kademe kademe bölgedeki kültürel değerlerin ortaya çıkarılması ve yaşanılabilir hale getirilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İl Özel İdaresi, kalkınma ajansları, belediyeler, kısacası tüm kurum ve kuruluşların katkısını sağlayarak, buradaki kültürel mirasları ortaya çıkarıp halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.
     Bölge için önemli olduğunu belirttiği projeyi hayata geçiren Kaymakam Yaşar Karadeniz ve ekibine teşekkür eden Ata, konuşmasının ardından beraberindekilerle merkezin temelini attı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu / Veli Gürgah
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Belkıs Zeugma Kültür Merkezinin temeli atıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER