Bilecikte masal anlatma yarışması

Bilecikte masal anlatma yarışması -"Anneler Okuyor, Çocuklar Anlatıyor" başlıklı yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi


BİLECİK (A.A) - Bilecik İl Halk Kütüphanesi tarafından bu yıl 4üncüsü düzenlenen "Anneler Okuyor, Çocuklar Anlatıyor" başlıklı masal anlatma yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.
     Kütüphane Müdürü Pınar Dengiz, Bilim Sanat Merkezinde düzenlenen yarışma öncesi yaptığı konuşmada, küçük yaşta çocuklara okuma alışkanlığı kazandırılırsa sonraki yıllarda okumaya ilgi ve eğilimlerinin yüksek olacağını söyledi.
     Annelerden, çocuklarını, yaptıkları işten keyif almalarını sağlayacak nitelikte motive etmesini isteyen Dengiz, şunları kaydetti:
     "Özellikle çocuk üzerinde rol model görevi üstlenen annelerimizin bu yaştan başlamak üzere onlara okumaya teşvik etme konusunda önderlik yapmaları, çocuklarımızın kitap okuma sevgisi kazanmaları için büyük önem taşımaktadır. Onun için küçük yaş grubunda kitaba biraz daha yaklaştırabilmek, kütüphane kavramıyla erken tanışmaları için yarışmayı düzenledik."
     Diksiyon, anlatım, ses mimik, kostüm ve sahne hakimiyeti kategorilerinde 7 okuldan 23 anaokulu öğrencisinin katıldığı yarışmada, Bilecik Anaokulundan Ecrin Yıldırım, "Kibritçi Kız" masalıyla birinciliği, Atatürk İlkokulundan Zeynep İnan, "Bir Bardak Süt" masalıyla ikinciliği, Edebali İlkokulundan İpek Bilir ise "Küçük Kırmızı Tavuk" masalıyla üçüncülüğü elde etti.
     Okul sıralamasında Bilecik Anaokulu birinci, Atatürk İlkokulu ikinci, Edebalı İlkokulu üçüncü oldu.
     Dereceye girenler ile özel, masal prensi ve prensesi, altın masalcı, altın yetenek, altın sunum ve altın sempati ödüllerine layık görülen öğrencilere, plaket, madalya ve çeşitli hediyeler verildi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikte masal anlatma yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER