Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Kamu-Sen Bilecik Şube Başkanı Yel: -"Devlet kurumlarında, farklı statülerin yer aldığı bir istihdam rejiminde görev yapan personelin hiçbiri bir diğeri ile aynı haklara sahip değildir"


BİLECİK (A.A) - Kamu-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, devlet kurumlarında, farklı statülerin yer aldığı bir istihdam rejiminde görev yapan personelin hiçbirinin bir diğeri ile aynı haklara sahip olmadığını savundu.
     Yel, yaptığı açıklamada, bu durumun, kamuda çok başlı ve karmaşık bir istihdam yapısını ortaya çıkardığını öne sürerek, aynı kurum içinde aynı işi yapan ancak tabi oldukları yasal mevzuatın farklı olması nedeniyle maaşları, emeklilik hakları, iş güvenceleri, sosyal ve özlük hakları farklı olan kamu görevlilerinin bulunduğunu iddia etti.
     Yel, kamu hizmeti sunan çalışanların, birçok farklı hukuki düzenlemelere tabi olmasının, kamudaki yeknesaklığa da olumsuz etki ettiğini ileri sürdü.
    
     -CHP Bilecik Merkez İlçe Yönetiminin istifa edeceği iddiası-
    
     CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanı Muhittin Demirci, parti içi sorunların her partide olduğu gibi zaman zaman CHPde de olabileceğini bildirdi.
     Demirci, mahalli basında, CHP merkez ilçe yönetiminin istifa edeceği yönünde çıkan haberlerle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yönetimin istifa etmediğini ve görevinin başında olduğunu kaydetti.
     Bazı parti içi sorunların zaman zaman yerel basında gündeme getirildiğini ifade eden Demirci, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     "Biz partimizi ve partililerimizi seviyoruz. Partimiz aleyhinde ve partimize zarar verecek hiçbir harekette bulunmayız, kimseye haksızlık yapmaya da hakkımız yoktur. Bu tip sorunları kendi içimizde aşar yolumuza devam ederiz, bundan kimse medet ummasın il ve ilçe yönetimi olarak sorunlarımızı çözeriz. CHP polemik konusu yapılacak bir parti olmadığı gibi sorunları kendi içinde çözebilecek bir partidir. Bizim siyasi anlayışımızı suiistimal ederek kimsenin nemalanmasına örgüt olarak müsaade etmeyeceğiz. Sonuç olarak İlçe Başkanı ve yönetim kurulu olarak görevimizin başındayız. Bazı kesimlerin partimiz üzerinden medet umarak, birlik ve beraberliğimize zarar vermesine müsaade etmeyeceğiz."
    
     -Bilecikte "Tarih ve Kültür Sohbetleri"-
     -Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Av. Reşat Petek:
     -"Bu ülkenin, kurumsal anlamda demokrasimizi vesayetten
     kurtaracak, nihai çözümlere bu ülkenin ihtiyacı var.
     Köklü bir değişiklikle yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, kurumsal anlamda demokrasiyi vesayetten kurtaracak, nihai çözümlere ihtiyacı olduğunu, köklü bir değişiklikle yeni bir Anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen "Tarih ve Kültür Sohbetleri" kapsamında, "Demokrasimiz Vesayetten Kurtuldu Mu-" konulu konferans verdi.
     Özellikle son 10 yılda Türkiyede yaşanan bir değişim, bir evrinme ve hepimizin gözleri önünde yaşanan bir hukuk devleti olma yolunda önemli değişimler gözlendiğini aktaran Petek, bu hukuk devletinin tüm unsurlarıyla ülkede yerleştiğinde millet iradesinin hakim olacağı ve gerçek demokrasiye ulaşılacağını savundu.
     Görev yaptığı süre içinde Türkiyede yaşadığı hukuki deneyimlerden örnekler veren Petek, şöyle konuştu:
     "Toplum olarak hak kavramından, adalet kavramından, hukukun üstünlüğü kavramından ve eşitlikten yana olmamız lazım. Bu ülkenin kurumsal anlamda demokrasimizi vesayetten kurtaracak, nihai çözümlere ihtiyacı var. Köklü bir değişiklikle yeni bir Anayasaya ihtiyacımız var. İnşallah, demokrasimiz vesayetten bu anlayış içinde kurtulabilir."
     Konuşmanın ardından, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Peteke üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesinin amblemli bulunan tabak hediye etti.
     Programa, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Şeyh Edebali Üniversitesi Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüseyin Çelik, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Refik Arıkan, Edebali Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Arif Durmuş, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Bilecikte Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecikte Vali Yardımcısı Ekrem Ballı başkanlığında Hayvanları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı.
     Ballı, Valilik Toplantı Salonundaki toplantıda, hayvan sevgisinin artırılması, hayvan haklarının korunması noktasında tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi konusunda özen gösterilmesi gerektiği belirterek, halkın bilinçlendirilmesinin önemli bir unsur olduğunu kaydetti.
     Sahipsiz, sahipli tüm hayvanların yaşamlarını sağlıklı geçirmelerinin toplum açısından önem arz ettiğini ifade eden Ballı, şunları bildirdi:
     "Tüm canlıların yaşam haklarını koruyan bir nesil hedefimizdir. Bayat ekmeklerin belirlenen günlerde belediye tarafından tahsis edilen araçlarla noktalardan toplanması, son günlerde artan şikayetlerden dolayı ildeki köpek sahiplerinin belirlenmesi, sorumluluklarının hatırlatılması ve belediye tarafından hazırlanan beslenme odaklarının tespit edilen alanlara bırakılması görüşüldü. Belediyeler tarafından toplanan sokak hayvanlarının, aşılama, kısırlaştırma, işaretleme işlemlerini yaptıktan sonra alındığı ortama bırakılması, hayvan sahiplerinin sorumlulukları konusunda bilgilendirilmeleri, belediyelerin sokak hayvanları ile ilgili yaptığı aşılama, kısırlaştırma ve işaretleme çalışmaları hakkında halkın bilgilendirmesi, hayvan sevgisi konusunda müftülük ve milli eğitim vasıtası ile vatandaşların eğitilmesi, bilinçlendirilmesi konuları ele alındı."
     Ballı, toplantıda bayat ekmeklerin toplanması konusunda çalışma grubu oluşturulmasına, merkez ilçenin pilot olarak seçilmesine, çalışma işleyişinin belirlenerek, bayat ekmeklerin sokak hayvanlarının yararlanmasına sunulmasına karar verdiklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER