Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doyuku ziyaret etti


BİLECİK (A.A) - Vücut Geliştirme Bilecik İl Temsilcisi Kenan Yıldız, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lütfi Doyuku ziyaret etti.
     Doyuk, buradaki konuşmasında Antalyada düzenlenen şampiyonada kategorisinde birinci olarak milli takıma katılan Yıldıza başarılar diledi.
     "Temennimiz, kendisi gibi ilimizde de sporcular yetiştirmesi ve başarılarının artması" ifadelerini kullanan Doyuk, şunları kaydetti:
     "Sporcumuz milli takıma girmeye hak kazanmış durumda. Sporcumuz şu anda çalışmalarını sürdürüyor ve bizler de şimdiden kendisini uğurlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz. Sporcumuza, güveniyoruz ve ülkemize dereceyle döneceğine inanıyoruz. Ayrıca buradan, sporseverlerin böyle başarılı sporculara sponsorluk anlamında ellerini uzatmalarını ve destek vermelerini istiyoruz. Destek verildiği takdirde sporcularımız daha da başarılı olacaktır. Çünkü, özellikle vücut geliştirme sporunda gerçekten sponsora ihtiyaç duyulmaktadır. Buradan tüm sporseverlerimizi, sporcularımıza destek vermeye davet ediyorum" diye konuştu.
     Vücut Geliştirme Bilecik İl Temsilcisi Kenan Yıldız ise Avrupa Şampiyonasında 70 kiloda Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğini, hedefinin ilk 3 sırada yer olmak olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından Doyuk, Yıldıza çeyrek altın ve eşofman takımı hediye etti.
    
     -Bilecikte, "Spor Yap Sağlıklı Kal Spor Yapmayan Kimse Kalmasın" etkinliği-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce, "Spor Yap Sağlıklı Kal Spor Yapmayan Kimse Kalmasın" sloganıyla bayanlara yönelik step-aerobik spor çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
     İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lütfi Doyuk yaptığı yazılı açıklamada, sağlıklı ve bilinçli spor için etkinliğe katılan bayanlara, Salı ve Perşembe günleri Pelitözü Gölparkta "Spor Yap Sağlıklı Kal" sloganıyla doğa yürüyüşü düzenlendiğini belirtti.
     Doyuk, "Yürüyüşe katılan bayanlar, İl Müdürlüğümüz önünden Belediye Başkanlığının tahsis etmiş olduğu otobüs ile alınarak antrenörlerimiz eşliğinde Gölparka götürülüp, yürüyüş bitiminde geri getirilmektedirler" ifadelerini kullandı.
    
     -Bilecik, Osmanlı çeşmeleri ile donatılıyor-
    
     (Ftoğraflı)
    
     Bilecik Belediyesi tarafından yapılması planlanan 11 adet Osmanlı çeşmesinin 8incisinin İsmetpaşa Mahallesinde açıldığı bildirildi.
     Bilecik Belediyesince, Bilecik Merkez İsmetpaşa Mahallesi, Dedeoğlu Caddesi ile Rasimbey Caddesinin kesiştiği noktada bulunan refüje Osmanlı motifleri taşıyan çeşmenin, sebil ve çeşme kültürünü yaşatmak amacıyla yapıldığı vurgulandı.
     Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Osmanlı dönemlerinde çeşme kültürünün çok yaygın olduğunu ve bu kültürü gelecek nesillere aktarmak istediklerini söyledi.
     Yağcı, açıklamasını şöyle sürdürdü:
     "Osmanlı kültüründe ve tarihinde çeşmelerin yeri çok mühimdir. Biz Bilecikte sebil ve çeşme kültürünü yaşatmak adına Osmanlı çeşmeleri yapıyoruz. Çeşme ve hayrat yapma bizim medeniyetimizde kültürümüzün bir sembolüdür. Tarihimize baktığımızda çeşmelerden özel günlerde su yerine şerbet akıtıldığı bilinmektedir. Biz de Bilecik Belediyesi olarak, geleneğimizi sürdürerek, gelecek nesillere aktarmak istiyoruz."
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER