Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Polislerle futbol maçı yaptılar


BİLECİK (A.A) - Bilecikte, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polislik ve Çocuk Şube Müdürlüğü personeliyle Sevgi Evlerinde kalan gençler, halı sahada dostluk maçı yaptı.
     Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında, Çocuk Şube Müdürlüğü personelinin de katılımıyla gerçekleşen halı saha futbol müsabakasında gençler, emniyet mensuplarını 10-6 mağlup etti.
     Müsabakanın ardından açıklama yapan Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Kemal Bal, Türk toplumunun geleceği için bu gençlerin birer hazine değerinde olduğunu söyledi.
     Gençlerin topluma kazandırılması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Bal, "Bu gençlerin topluma kazandırılması noktasında bizim de bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Arkadaşları tebrik ediyorum. Bundan sonraki günlerde de yine gençlerimizle bir araya geleceğiz" dedi.
    
     -Bozüyükte "Kutlu Doğum Haftası" konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Güler, Bozüyükte, "Kutlu Doğum Haftası" kapsamında konferans verdi.
     Belediye Düğün Salonunda, İlçe Müftülüğünce düzenlenen "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" konulu konferansta konuşan Güler, insanın onuruyla dünyaya geldiğini, şeref ve haysiyetiyle hayatını devam ettirmek istediğini söyledi.
     İnsanın var oluş nedenine cevap olan üç ayet bulunduğunu belirten Güler, şöyle konuştu:
     "Bunlardan biri, Araf Suresi 128 ve 129uncu ayetler. Adil yönetim tarzı ve anlayışından bahsediyor ayet. O halde Müslüman nerede bulunursa bulunsun, hangi görev ve sorumluluğu taşıyorsa taşısın kesinlikle adaletin yerleşmesi ve kökleşmesi, her türlü zulüm ve sefaletin ortadan kaldırılması için mücadele vermek zorunda. İkincisi, Hud Suresi 61inci ayettir. Müslüman özellikle dünyanın gidişatından, kanayan yaradan, akan kandan sorumludur. İmar ve ıslah denilince yakınlarımızdan başlamak üzere dış dünyada doğru açılmak zorundayız ama önce yakınlarımızdan ve komşularımızdan başlayacağız. Üçüncüsü ise Zariyat Suresi 56ncı ayettir. Dünyada ibadetin olduğunu ve insanların ibadetten sorumlu olduğunu buyurur."
     Konferans sonunda, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Gülere Osmanlı arması bulunan tabak hediye etti.
     Güler ve Bozüyük Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kerim Çiftlikli, ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerle din görevlilerine çeşitli hediyeler verdi.
    
     -Bozüyük Müftülüğünden şehit ve gazi ailelerine yemek
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bozüyük Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla şehit ve gazi ailelerine yemek verdi.
     Bir lokantada verilen yemeğe, Garnizon Komutanı Bakım Yüzbaşı Alper Koç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Ümit Okumuş, İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Şırnakın Beytüşşebap kırsalında mayına basarak sol bacağını kaybeden ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel tarafından üstün cesaret ve feragat madalyası verilen gazi Başçavuş Polat Katırancı, şehit ve gazi aileleri ile din görevlileri katıldı.
     Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan yemekte konuşan Çakır, şehit ve gazi yakını olmanın herkese nasip olmayacağını ifade ederek, Hazreti Muhammedin şehitleri anlatırken, "insanların ruhunu çok zor teslim ettiğini, şehitlerin ise ölüm şerbetlerini içerken cennetteki kalacakları mekanları seyrettiklerini" buyurduğunu söyledi.
     Çakır, şehit ve gazi ailelerine birer gül dağıttı.
    
     -Gölpazarında "Kutlu Doğum Haftası" konferansı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizi Yaşar Yaprak, Gölpazarı ilçesinde "Kutlu Doğum Haftası" dolayısıyla konferans verdi.
     Yaprak, Yenipazar Spor Salonunda İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Hazreti Muhammed ve İnsan Onuru" konulu konferansta, canlı ve cansız varlıklar içinden Allahın insanoğlunu seçip yarattığını söyledi.
     Kainatta insan kadar üstün, şerefli ve değerli bir varlık yaratılmadığını anlatan Yaprak, "Alemler içerisinde Kuran ifadesiyle kendi nurundan bir parça olarak insanı yarattı. Bütün alemlerin çekirdeği ve varlıkların özü insandır. Yüce Mevlamızın yarattığı insan öyle bir varlıktır ki bütün varlıklar onun için yaratılmıştır. Dağlar, taşlar, ovalar ve kuşlar hepsi insan için" dedi.
     Program, Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunması, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.
     Etkinliğe, Gölpazarı Kaymakamı Ali Türk, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Kasım Sevinç, Belediye Başkanı Cengiz Arıkan, Emniyet Amir Vekili Komiser Kemal Karakuş, Gölpazarı Müftüsü Nejdet Arman, İnhisar Müftüsü Yusuf Samuran, daire müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Gölpazarı Şehit Kemal Ay Lisesinde "Kutlu Doğum Haftası"
    
     (Fotoğraflı)
    
     Gölpazarı Şehit Kemal Ay Lisesinde "Kutlu Doğum Haftası" programı yapıldı.
     Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Adem Ermiş ve öğrencilerin hazırladığı programda, ilahi, şiir ve naatlar okudu.
     Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Yıldız, okul müdürleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Barış Eren - Zafer Özuğur / Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Bilecikten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER