Bingölde 30 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası

Bingölde 30 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası verildi


BİNGÖL (A.A) - Bingölde uygulamalı girişimcilik eğitimi gören 30 kişiye törenle sertifika verildi.
     Fırat Kalkınma Ajansı ve KOSGEB tarafından Bingölde gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursunda başarılı olan kursiyerler için sertifika dağıtım töreni düzenlendi.
     Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlen törende konuşan KOSGEB Bölge Müdür Yardımcısı Zülfükar Altunbay, son 2 yılda 2 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirterek, girişimcilik eğitimi alanlardan yüzde 10nun kendi işini kurduklarını bildirdi.
     Altunbay, Bingölde bugüne kadar 30 kişiye girişimci eğitimi verdik. Sertifikasını alan bazı girişimciler KOSGEB desteklerinden faydalanarak kendi işini kurdular. Kendi işini kuracak olan girişimlere 30 bin liraya kadar destek veriliyor. İşin kurulması aşamasında makine ve ekipman ihtiyacı duyulduğu anda da teminat mektubu karşılığında da 70 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlayacağız dedi.
     Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise toplam 60 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitim programının sona erdiğini ve başarılı olan 30 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını belirterek, Gerek Fırat Kalkınma Ajansı, gerekse KOSGEB bölgenin potansiyelini harekete geçirmek için bölgenin ekonomik gelişmişliğini daha ileriye taşımak amacıyla çalışan kurumlardır diye konuştu.
     Kursta başarılı olan girişimcilere sertifikaları Vali Mustafa Hakan Güvençer, FKA Genel Sekreteri Altunyuva, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, KOSGEB Bölge Müdür Yardımcısı Altunbay, İş-Kur Müdürü Fesih Güler tarafından verildi.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik/Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bingölde 30 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER