Bingöl Valisi Güvençer:

Bingöl Valisi Güvençer: Şehitlerimiz ve gazilerimiz, millet olma bilincini oluşturan temel değerlerimizdir


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, şehitlerin ve gazilerin, millet olma bilincini sağlayan temel değer olduğunu bildirdi.
     Vali Güvençer, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Zaferinin kahraman askerlerimizin dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesi olduğunu belirtti.
     Güvençer, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Tarih boyunca istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda büyük bedeller ödeyen aziz milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Bunun en yakın örneğini 18 Mart 1915 günü Çanakkalede eşi benzeri olmayan destansı bir zaferi dünya tarihine yazarak göstermişlerdir. Gönüllerimizde daimi yerleri olan aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, bizi biz yapan ve millet olma bilincini oluşturan temel değerlerimizdir. Bitmek tükenmek bilmeyen bu vatan sevdasıyla hiç bir ayrım gözetmeksizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla savaşarak kutsal vatan topraklarının her karışını kanları ile sulayarak milletimizin kaderini değiştiren bu isimsiz kahramanlar sahip olduğumuz şanlı geçmişimizle aramızdaki en güçlü bağımızdır.
     Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise açıklamasında, bu zaferin milli birlik ve beraberliğin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunu en büyük delili olduğunu belirterek, Çanakkale Zaferi, milletimizin en parlak ve en büyük kahramanlıklarından biri olarak tarihte müstesna bir yere sahiptir. Aziz milletimiz, yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh ve sarsılmaz bir inanç sayesinde kazandığı bu zaferle, hem milli tarihimizi hem de dünya tarihini adeta yeniden şekillendirmiştir denildi.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Bingöl Valisi Güvençer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER