Bir yılda 19 bin ihbar geldi

Bir yılda 19 bin ihbar geldi -Sinopta 155 Polis İmdat Çağrı hattına bir yılda 19 bin ihbar yapıldı


SİNOP (A.A) - Sinop İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada 155 Polis İmdat Çağrı hattına bir yılda 19 bin ihbar yapıldığı bildirildi.
     Yapılan açıklamada yıl içinde yapılan ihbarlardan Bin 359unun asılsız, 562 asayiş, bin 274 trafik, 66 toplumsal olay olan sahtecilik ve bilişim suçları, bin 718 acil yardım, 12 bin 938 ihbarın ise bilgi talebi olarak gerçekleştiği belirtildi.
     İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, yapılan ihbarların anında değerlendirildiğini belirterek, 155e ihbarda bulunan kişilerden kendisine geriye dönülmesini istemedikçe isim ve telefonunun gizli tutulacağı söyledi.
     155 Polis İmdat hattına ilginç ihbarların yapıldığını da anlatan Aytekin, ihbarlar hakkında şunları kaydetti:
     155i arayan bir şahıs gece saat 22.30da bir şahsın ineklerinin dışarıda olduğunu,üşüdüğünü belirterek, ineklerinin barındırılacak bir yere götürülmesini istedi. Bir başka kişi, köpeklerin kediyi kovaladığı için kedinin ağaca çıktığını, aşağıda köpekler beklediği için kedinin aşağıya inmediği için yardımcı olunmasını istedi. Bir başka kişi ise, cep telefonunun kontörü olmadığı,arkadaşının cep telefonunu ve kendi ismini vererek arkadaşının kendisini araması için yardım talep etti. Ramazan ayında 155i arayarak top patladı mı-, elektrikler ne zaman gelecek gibi bilgi ve taleplerde bulunuyorlar.
    
    
     Muhabir : Kenan Türkseven
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Bir yılda 19 bin ihbar geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER