Bitliste 2 bin kişiye iş imkanı

Bitliste 2 bin kişiye iş imkanı sağlandı


BİTLİS (A.A) - Bitliste Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 2 bin kişiye iş imkanı sağlandığı bildirildi.
     AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, vatandaşlara TYÇP kapsamında sağlanan istihdam konusunda, ortak basın açıklaması yaptı.
     Kiler, açıklamasında, Bitliste bu yıl 22 milyon lira kaynakla, 2 bin kişiye yeniden iş imkanı sağladığını belirtti.
     Türkiye genelinde durdurulan TYÇPnin, Bitliste devam edeceğini kaydeden Kiler, şunları ifade etti:
     2012 yılı sonu itibariyle TYÇP, Türkiye genelinde durdurulmuştu. Ancak girişimlerimiz sonucu yine TYÇP kapsamında, Bitliste bu yıl 2 bin kişi istihdam edilecek. Bitliste 2011 yılında TYÇPden 300, 2012 yılında ise 2 bin kişiye istihdam sağlamıştık. Bu yıl da aynı projenin Bitlise uygulanması konusunda yoğun görüşmeler yaptık. Geçen yıl aldığımız kontenjanı bu yıl da aldık. Bu proje kapsamında başta milli eğitim olmak üzere, diğer kamu kuruluşları ve belediyelerimizde işsizlerimiz istihdam edecek. Önceki yıl 6 ay, geçen yıl 8 ay olan çalışma süresini de 9 aya çıkararak, hemşehrilerimizin daha uzun süre çalışmasını sağladık. 2 bin kardeşimiz daha iş sahibi olacak ve evine sıcak ekmek girecek. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yapılacak.
     Bütün hizmetleri tek tek getirdiğimiz Bitliste, en büyük gayemiz işsizlik sorununu çözmektir diyen Kiler, bu doğrultuda istihdamı artıracak projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.
     Kiler, En kısa sürede de bu sorunu çözeceğiz. Bitlis, herkesin görmek istediği ve yaşanabilir bir şehir olacak dedi.
     Vedat Demiröz ise, TYÇPnin, Türkiyede işsizliği önlemek amacıyla hazırlanan önemli bir proje olduğunu kaydetti.
     Bu programın, birkaç yıldır ülkeye ve Bitlise önemli katkılar sağladığını ifade eden Demiröz, şunları kaydetti:
     Bitliste 2 bin civarında kişi bu kapsamda çalışıyor ve evine ekmek götürüyordu. Ancak 2013 yılı itibariyle kaynak yetersizliği nedeniyle, TYÇP Türkiye genelinde durduruldu. Bu durumda Bitlisteki kurumlarımızı ve bu proje kapsamında çalışan hemşehrilerimizi mağdur etti. Bakanımızdan bu konuda Bitlise pozitif ayrımcılık yapmasını istedik. Bizi kırmayarak Bitlis için özel kaynak tahsisi yaptırdık. 2012 yılında 18 milyon lira olarak gerçekleşen ödeneği, bu yıl 22 milyon liraya çıkarttık. İlimize hayırlı olsun. Planlama önce milli eğitimden başlayarak yapılacak. Daha sonra belediyeler ve diğer kurumların kuraları çekilecek.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitliste 2 bin kişiye iş imkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER