Bitlis Valisi Yurdakul:

Bitlis Valisi Yurdakul: -Bugün parası olanlar, parayı kazananlar ve bunu süreklilik haline getirenler, bilgiyi güç olarak kullananlardır


BİTLİS (A.A) - Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bugün parası olanlar, parayı kazananlar ve bunu süreklilik haline getirenler, bilgiyi güç olarak kullananlardır dedi.
     Bitlis Sanayici ve İş adamları Derneği (BİSİAD), üyelerini buluşturmak amacıyla Tatvanda bir toplantı düzenledi.
     Toplantıda konuşan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, ortak akılla ili, bölgeyi ve ülkeyi geliştirmek adına toplandıklarını belirtti.
     İş yerlerinin, teşvikler, muafiyetler, KOBİ ve KOSGEB destekleri, Avrupa ve Dünya Bankası projeleri imkanlarıyla daha fazla geliştirebileceğini ifade eden Yurdakul, Biz yüksek teknolojiyi, ortak kültürü, gelişmeyi ve iş geliştirme planlarını öğrenmeyi asla bir tarafa bırakmayacağız. Çünkü farkındalığı sağlayan bizler, teknolojiyi kullanan da bilgidir. Yani bilgi güçtür. Parayı kazanmak kolay değildir. Bugün parası olanlar, parayı kazananlar ve bunu süreklilik haline getirenler, bilgiyi güç olarak kullananlardır dedi.
     BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayetullah Şimşek ise, BİSİADın 2004 yılında kurulduğuna işaret ederek, üye sayısının 100ü aştığını ve sayıyı 150ye çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.
     Sivil toplum kuruluşlarının ticari ve siyasi hayata büyük etkileri olduğunu belirten Şimşek, Biz de bu gücü ve etkiyi bağlı bulunduğumuz 45 bin üyeli TUSKONdan almaktayız. Bizim bu toplantıdaki amacımız üyelerimize markalaşmayı, devletimizin sunmuş olduğu teşviklerden yararlanmalarını, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarına davet etmeyi, buna paralel değişik seminerlerle bilgilendirme toplantılarının yapılmasını sağlamaktır dedi.
     Toplantıya Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Bitlis İl Emniyet Müdürü Sadedtin Akgüç, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan katıldı.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Bitlis Valisi Yurdakul: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER