Bitlisli milli sporcu Okay, Türkiyeyi temsil

Bitlisli milli sporcu Okay, Türkiyeyi temsil edecek


BİTLİS (A.A) - Bitlisli milli sporcu Mustafa Okay, Full Contact Kick Boks Avrupa Şampiyonasında Türkiyeyi temsil edecek.
     Okay, Romanyanın Bükreş kentinde 24-28 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan şampiyona öncesi hazırlıklarını tamamlayarak, Ankaranın Elmadağ ilçesinde kampa girdi.
     Mart ayında Kırşehirde yapılan Full Contact Kick Boks Türkiye Şampiyonasında 91 kiloda Türkiye Şampiyonu olduğunu anımsatan Okay, yarışmada Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ederek, yurda Avrupa Şampiyonu olarak dönmeyi hedeflediğini söyledi.
     Kars Kafkas Üniversitesinde beden eğitimi bölümünde eğitimini sürdürdüğünü ifade eden Okay, şöyle konuştu:
     Derslerden dolayı iyi bir kamp dönemi geçiremedim. Ancak şampiyonaya Ömer Uğur hocamla kısa bir süre çalıştım ve ardından Ankara Elmadağı ilçesinde kampa girdim. Şampiyonadaki en büyük hedefim, Avrupa şampiyonu olmak. Şampiyonada 91 kiloda yarışacağım. Avrupa şampiyonu olmak için elimden geleni yapacağım. Bu şampiyonaya hazırlanırken ailem ve antrenörlerim büyük destek sundu. Bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Şampiyonadan istediğim sonucu alarak ülkeye dönmeyi hedefliyorum.
     Muay Thai Antrenörü Ömer Uğur ise, Okayın daha önceki yıllarda katıldığı şampiyonalarda birçok başarısının olduğunu belirterek, bu nedenle Avrupa şampiyonluğunun tesadüf olmayacağını kaydetti.
     Okayın çok başarılı bir sporcu olduğunu, şampiyonada hem Bitlisi hem de Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını bildiren Uğur, Okayın şampiyonada iyi bir derece alacağına inanıyorum. Okay, aynı zamanda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden şampiyonaya katılan tek milli sporcu. Şampiyonaya, Türkiyeyi temsilen 11 sporcu katılacak. Bu şampiyonada dereceye girecek sporcularımız, 2013te Ukraynada yapılacak Sport Acord Dövüş Olimpiyatlarında Türkiyeyi temsil etmeye hak kazanacak dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bitlisli milli sporcu Okay, Türkiyeyi temsil Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER