BMC firması işçilerinin eylemi

BMC firması işçilerinin eylemi -Mali sorunlar nedeniyle 10 aydır maaş alamadıklarını öne sürerek İzmirden iki grup halinde Ankara ve İstanbula otobüslerle giden BMC işçilerinin bir bölümü Afyonkarahisara ulaştı -Türk Metal Send


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Mali sorunlar nedeniyle 10 aydır maaş alamadıklarını iddia ederek İzmirden iki grup halinde Ankara ve İstanbula otobüslerle giden BMC işçilerinden oluşan 600 kişilik grup Afyonkarahisara ulaştı.
     Afyonkarahisara polislerin eşliğinde giren işçiler, Demiryol-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesinin önünde toplanarak burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Türk Metal Sendikası İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Tosun, 50 yıllık bir kuruluşta son 10 aydan bu yana ekonomik olarak ciddi sıkıntı yaşanmaya başladığını, son 6 aydan beri de işçilerin maaşlarının ödenmediğini savundu.
     Biz bu sorunları, iş yerinde defalarca toplantılar eylemeler yaparak duyurmaya çalıştık, maalesef derdimize çare bulamadık diyen Tosun, bu anlamda da 2 gün önce emek yolculuğu adı altında bir yolculuğa başladıklarını kaydetti.
     Çalışanlarının yarısını İstanbula yarısını da Ankaraya yola çıkardıklarını dile getiren Tosun, Kamuoyu oluşturarak, hükümetin, muhalefetin özellikle patronumuzun bu anlamda çözüm üretmesini bekliyoruz. Bu işten de sonuç alacağımızı düşünüyorum. Biz umutluyuz, umutla bekliyoruz. Bu şirketi yaşatmak istiyoruz dedi.
     Ülkenin bir terör, bir de işsizlik sorunu olduğuna dikkati çeken Tosun, BMCnin varlığının da bu iki sorunla doğrudan ilgili olduğunu bildirerek, kirpi araçlarının zırhlı taşıyıcılar olduğunu, askerlerin bu araçlarla doğuda ve güneydoğuda terör örgütünün yaptığı saldırılarda önemli oranda korunduğunu savundu.
     Çok önemli bir araç ürettiklerini, bundan dolayı haykırdıklarını söyleyen Tosun, Biz söylüyoruz, biz dinliyoruz. Bu şirket, ülke savunmasında önem arz ettiği ve stratejik bir noktada olduğu için ayakta kalmasını, devam etmesini istiyoruz. 2 bin 300 kişi burada çalışıyor, İzmirde yaklaşık 40 bin kişi buradan ekmek yiyor ifadelerini kullandı.
     Şirketin otobüs montaj bölümünde çalışan işçi Turgut Yücel de 15 yıldan bu yana çalıştığını, son 10 aydır ise maaşlarını düzensiz aldığını ileri sürdü. Yücel, ek iş yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını, çocuklarına ekmek götüremez hale geldiğini anlatarak, bir umutla BMCnin açılmasını istediklerini aktardı.
     BMCde 22 yıldır çalışan işçilerden Erol Atalay ise kredi ile aldığı evini banka bir ay sonra parayı ödeyemezse kendisinden alacağını ifade ederek, elektrik ve su faturalarını yatıramadıklarını, beklentilerinin ise bir an önce işlerine geri dönmek, üretim yapmak olduğunu vurguladı.
     Basın açıklamasına, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, işçi sendikalarının şube başkanları ve temsilcileri de destek verdi.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BMC firması işçilerinin eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER