Boks

Boks -Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası final müsabakaları sona erdi -Şampiyonada 15 kulüpten yaklaşık 100 sporcu mücadele etti


MUĞLA (A.A) - Muğlada düzenlenen Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonası, final müsabakalarıyla sona erdi.
     Muğla Atatürk Spor Salonunda yapılan ve 4 gün süren şampiyonada, 15 kulüpten yaklaşık 100 sporcu, farklı sıkletlerde şampiyonluk için mücadele etti.
     Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak düzenledikleri Türkiye Kulüplerarası Boks Şampiyonasının 2012 yılının son etkinliği olduğunu ve bu müsabakayı da bir sıkıntı olmadan tamamladıklarını söyledi.
     Vatandaşların şampiyonaya büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Gözgeç, Amacımız, haziran ayında Mersinde yapılacak 2013 Akdeniz Oyunlarının kadrosunu oluşturmak dedi.
     Yeni bir yapılanma içinde olduklarını ifade eden Gözgeç, önceden organizasyonları saat 10.00 ile 11.00 gibi yaptıklarını ancak yeni düzenleme ile maçları akşama doğru yapmaya başladıklarını kaydetti. Bu düzenleme ile seyircinin katılımını artırdıklarına işaret eden Gözgeç, boks sporunu daha fazla kitleye yaydıklarını bildirdi.
     Şampiyonada, İstanbul Fenerbahçe Kulübü birinci, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor ikinci, Ankara Büyükşehir Belediyespor Kulübü üçüncü, İstanbul Beşiktaş ise dördüncü oldu. Kulüplere kupalarını Türkiye Boks Federasyonu As Başkanı Mert Öztemel verdi.
     Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını da Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Belediye Başkan Vekili Yavuz Kayı ve protokol üyeleri verdi.
     Final maçıyla toplam 90 müsabakanın yapıldığı şampiyonada, birinciliği kazanan sporcuların isimleri şöyle:
    
     49 kilo: Muhammet Ünlü
     52 kilo: Ferhat Pehlivan
     56 kilo: Mehmet Topçakan
     60 kilo: Bünyamin Aydın
     64 kilo: Fatih Keleş
     69 kilo: Onur Şipal
     75 kilo: Adem Kılıccı
     81 kilo: Ömer Dinçer
     91 kilo: Avni Yıldırım
     +91 kilo: Seyda Keser
    
     Muhabir: Durmuş Genç / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER