Bolu DASKta yine Türkiye birincisi

Bolu DASKta yine Türkiye birincisi -Bolu Valisi Özçimen; Doğal afet sigortası konusunda deprem yaşayan iller daha bilinçli davranıyor


BOLU (A.A) - Bolu, Doğal Afet Sigortasından (DASK) en fazla yararlanan il oldu.
     Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) yayınladığı sigortalı konut raporunda, Bolu 2012 yılında da yüzde 49,9luk oranla Türkiye birinciliğini elinde tuttu.
     İller bazında sigorta yaptırma oranlarına bakıldığında 55 bin 600 konutun 27 bin 754ü sigortalı olan Bolu, yüzde 49,9 luk oranla ilk sırada yer aldı.
     Bolu Valisi İbrahim Özçimen, yaptığı açıklamada, DASK tarafından düzenlenen Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor yarışmasında Bolunun 2010 ve 2011 yıllarında Türkiye birincisi olduğuhu vurguladı.
     Kentin bu yıl da yüzde 49,9luk sigorta yaptırma oranı ile Türkiye birincisi olduğunu dile getiren Özçimen, sigorta alışkanlığının yaygınlaşmasının, maddi kayıpların hızlı ve kolay bir şekilde telafi edilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.
     Özçimen, raporda en çok dikkat çeken noktanın sigortalı konut oranlarının yüksek olduğu illerin daha önce depremi yaşayan iller olduğuna vurgu yaparak, Sigorta oranını etkileyen en önemli faktör bilinç düzeyi diye düşünüyorum. Vatandaşların şuurlu olmaları bunu etkiliyor. Deprem sigortası yaptırma, deprem riski ile ilgili değil, eğitim ile ilgili diye düşünüyorum. Doğal afet sigortası konusunda deprem yaşayan iller daha bilinçli davranıyor şeklinde belirtti.
    
     Muhabir: Zafer Göder - Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu DASKta yine Türkiye birincisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER