Bolu İl Emniyet Müdürü Durmuşlar:

Bolu İl Emniyet Müdürü Durmuşlar: -Aldığımız tedbirlerle Ramazan bayramını huzur içinde geçireceğiz (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, İnşallah aldığımız tedbirlerle Ramazan bayramını da huzur içinde geçireceğiz. Kimsenin canının yanmasını, acı olayların yaşanmasını arzu etmiyoruz dedi.
     Durmuşlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan bayramına çıkacak olan vatandaşların hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı tedbirlerini alması gerektiğini söyledi.
     Emniyet birimleri olarak bu tür olaylara yer bırakmamak için bütün önlemlerin alındığını dile getiren Durmuşlar, buna rağmen yine de hırsızlık olaylarının olabileceğine dikkat çekerek, vatandaşların da bu konuda dikkatli olmalarını istedi.
     Durmuşlar, huzurlu ve güzel bir Ramazan ayı geçirdiklerini belirterek, İnşallah aldığımız tedbirlerle Ramazan bayramını da huzur içinde geçireceğiz. Kimsenin canının yanmasını, acı olayların yaşanmasını arzu etmiyoruz. O nedenle bizde bayramla ilgili tedbirlerimizi planladık. Onları kademeli olarak uygulayacağız. Gerek asayiş olayları ile ilgili gerekse trafik yoğunluğunu da dikkate alarak hazırlık yaptık. Yoğunluğun muhtemel olacağı camilerden mezarlıklara, otogardan alışveriş merkezlerine ve eğlence merkezlerine kadar her yerde resmi ve sivil ekiplerimizi planladık. Onlar oralarda vatandaşlarımızın güven içerisinde bayramlarını kutlamaları için görev yapacaklar diye konuştu.
     Bayram tatilinin süresinin uzun olması nedeniyle bazı vatandaşların memleketlerine ve tatile çıkabileceğini ifade eden Durmuşlar, vatandaşlarımız tatile giderken evlerinden ayrıldıklarında komşularını bilgilendirmelerini ve komşuların birbirlerini takip etmeleri gerektiğini söyledi.
     Durmuşlar, evleri emanet edebilecek kimsenin olmaması durumunda değerli eşyaların daha güvenli bir yere, kasalara veya başka bir yere bırakılmasının önemine işaret ederek, Ya da yanınızda götürebilirsiniz. Özellikle nakit veya değerli mücevherlerin peşinde olan kişiler, bazen alınan tedbirlere karşı maalesef bu eylemi gerçekleştiriyorlar. Vatandaşlarımızdan bunun tedbirini almasını istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Tatil nedeniyle boşalan mahalleleri emniyet müdürlüğü olarak takip ettiklerini fakat her zaman tam bir takibin mümkün olmadığını da hatırlatan Durmuşlar, şöyle konuştu:
     Biz bilinen bölgeleri daha sık kontrol ediyoruz. Arkadaşlarımız bu konuda hassas. Ancak yerleşim yerleri itibari ile düşündüğümüz zaman bazen hangi evde kaç kişi, hangi binadan kaç kişinin gittiğini tespit etmek mümkün olmuyor. O nedenle değerli eşyalarımız varsa bunları daha güvenli bir yerde muhafaza edilmesini, ev için kapılar ve anahtarlarla birlikte çevre güvenliğinin kontrol edilmesini, komşuların birbirine sahip çıkmasını, şüpheli bir durum olması halinde ise gece gündüz ekiplerimiz görev yapan ekiplerimize haber vermesini rica ediyorum.
     Durmuşlar, bayramlarda parlayıcı ve patlayıcı maddeler nedeniyle yaralanmaların olduğuna dikkati çekerek, bu tür maddelerin küçük çocuklara verilmemesini istedi.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bolu İl Emniyet Müdürü Durmuşlar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER