Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli:

Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Dikilen meyve fidanlarıyla ormanlar çiçek açacak


BOLU (A.A) - Bolu Orman Bölge Müdürü Sırrı Köstereli, dikilen meyve fidanlarıyla ormanların çiçek açacağını söyledi.
     Köstereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanların devamlılığını sağlamak için çam, göknar, kayın gibi ağaçlar diktiklerini anlattı.
     Ormanda bulunan yaban hayvanlarının ihtiyaçlarını karşılamak ve doğal dengeyi korumak için farklı türlerde ağaç diktiklerini ifade eden Köstereli, Çam ağaçlarının yanı sıra ormanlara kızılcık, dut, akasya ve alıç gibi ağaçlar da dikmeye başladık diye konuştu.
     Köstereli, ormanlara akasya fidanları dikerek bölgede bulunan arıcıların üretimine katkı sağlamak istediklerini belirterek, Bunun için ormandaki boş alanlara dikim yapılyor. Orman köylülerine bir eylem planı çerçevesinde toprakta uygun yerlere ceviz dikimi de yapıyoruz. Amacımız, köy halkınına ekonomik katkı sağlamak şeklinde konuştu.
     Köstereli, bu yıl için 2 bin dut fidanı aldıklarını kaydederek, Dut fidanları uygun yerlere, özellikle ormanda yer alan çeşme başlarına dikildi. 3 bin adet akasya fidanı diktik. Gelecek yıl dikilmesi planlanan 50 bin adet akasyanın üretimini de gerçekleştiriyoruz ifadesini kullandı.
     Geçmişte meyveli dediğimiz bu tür ağaçlar ormanda mevcuttu diyen Köstereli, şunları bildirdi:
     Bu ağaç türleri bir şekilde ormanda yok oldu. Bu ağaçların yok olması ormanların doğal dengesine de zarar verdi. Buna bağlı kuş türleri ve yaban hayatının azalmasına neden oldu. Bu tür fidanları dikerek hem orman içerisindeki doğal dengeyi sağlamış oluyoruz hem de sağlıklı ormanlar meydana getirmek istiyoruz. Bu fidanların dikilmesiyle ormanlarda sadece ibreli dediğimiz yeşil örtüyü görmeyeceğiz.
     Diğer çiçekli ağaçları da görmüş olacağız. Dikilen meyve fidanlarıyla ormanlar çiçek açacak.
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Bolu Orman Bölge Müdürü Köstereli: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER