Boşanma davaları ülkenin temeli aileye zarar

Boşanma davaları ülkenin temeli aileye zarar veriyor -Adıyaman Baro Başkanı Seçilmiş: 2011 yılında Adıyamanda 706, Türkiye genelinde ise 40 bin 531 boşanma davası açıldı, bir ülkede boşanma davasının artması o ülkenin temeli o


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Baro Başkanı Avukat Demirhan Seçilmiş, 2011 yılında Adıyamanda 706, Türkiye genelinde ise 40 bin 531 boşanma davası açıldığını belirterek, Bir ülkede boşanma davasının artması o ülkenin temeli olan ailenin zarar gördüğünü göstermektedir dedi.
     Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, boşanma rakamlarının Adalet Bakanlığının verileri olduğunu ifade etti.
     Devletin çiftleri boşanmaya iten nedenleri ortadan kaldırmaya yönelik yapıcı gayretler içerisinde olması, özellikle boşanma davası açılırken harekete geçmesi gerektiğini anlatan Seçilmiş, boşanma davası açmaya gelen tarafların yine mahkeme eliyle sulha davet edilmesi ve bu konuda uzman yardımcılar vasıtasıyla boşanma davasının toplumsal ve psikolojik sonuçları, çocuklar üzerindeki etkileri ve gerekirse birer film gösterimi şeklinde karı kocaya gösterilmesi gerektiğini belirtti.
     Boşanmanın bir anlık öfkeyle verilen bir karar olması halinde ileride çocukların yaşadığı travmaların çok büyük sıkıntılara neden olduğunu dile getiren Seçilmiş, şunları kaydetti:
     Çiftlerin bu karardan geri dönmesi çok zor oluyor. İnsanlar yeniden bir adım geri atmayı deneyemiyor. Ama devlet bu boşanma davaları açıldığı zaman uzman psikologlar olur ya da hukukçularla psikoterapi uygulayıp taraflara bunun olumsuz sonuçlarını gösterebilirler. 2011 yılında Adıyamanda 706, Türkiye genelinde ise 40 bin 531 boşanma davası açıldı. Bir ülkede boşanma davasının artması o ülkenin temeli olan ailenin zarar gördüğünü göstermektedir.
    
     -Aile televizyon kurulmalı
    
     Toplumun ekonomik seviyesi düştüğü zaman boşanma davaları artıyor iddiası doğru değildir diyen Seçilmiş, sadece ekonomik nedenlerle boşanmanın söz konusu olmadığına dikkati çekti.
     Seçilmiş, batıdan alınan örnek aile modellerinin Türk gelenek ve göreneklerine aykırı olduğunu, bunun da televizyonlarda insanlara dayatıldığını öne sürdü.
     Devletin bu konuda bir aile televizyonu kurması ve burada da örnek aile modellerini gösterecek bir yayına başlaması önerisinde bulunan Seçilmiş, buna ülkenin ihtiyacı olduğunu dile getirdi.
     Seçilmiş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Çünkü a kanalı, b kanalı diye örneklemek istemiyorum. Ama televizyonun hangi kanalını açarsanız açın içinde karı kocanın birbirine saygılı ve sevgili olduğu, ailelerle çocukların güzel ilişkiler kurduğu bir yayın yok. Onun yerine toplum dışı, bizim gelenek ve göreneklerimize aykırı, ifade etmekten bile sakındığım ilişkiler öne çıkarılmaktadır.
     Bu da toplumun temelini yaralayan bir husustur. Toplumda eğer bir örnek oluşturulmak isteniyorsa özellikle ailelerin esas nizamını ortaya koyacak birbirine karşı saygı ve sevgi içerisinde çalıştığı emeği, bilimi, kültürü, insana saygıyı esas aldığı aile örneklerinin yer aldığı filmleri yayınlanması ve bu tür filmlerin yapılması, toplumdaki boşanmayı bir nebze de olsa önleyeceği kanaatindeyim.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Boşanma davaları ülkenin temeli aileye zarar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER