BPW Adana buluşması

BPW Adana buluşması -Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu Dünya Başkanı Freda Miriklis: -Kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırı


ADANA (A.A) - Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Dünya Başkanı Freda Miriklis, Kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için çalışma yapıyoruz dedi.
     Miriklis, BPW Adana Başkanlığı tarafından Seyhan Otelde düzenlenen toplantıda, BPWnin, Dr. Lena Maddison Philips tarafından 1919 yılında ABDde, mesleği, işi ya da uzmanlık alanı ne olursa olsun çalışma hayatının içindeki her kadına destek olmak amacıyla kurulduğunu söyledi.
     BPWnin bir savunma mekanizması olduğunu belirten Miriklis, bu mekanizmanın ise kendilerinin uluslararası karar verme süreçlerinde etkin olmalarını sağladığını ifade etti.
     Çalışma hayatının içindeki her kadının profesyonel birikimini ve liderlik kapasitesini arttırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirme konusunda çaba gösterdiklerini belirten Miriklis, BPW olarak, kadının toplumsal hayata katılımını engelleyen her türlü ekonomik, sosyal, kültürel ve yasal engellerin ortadan kaldırılması için çalışma yapıyoruz. Tüm uluslararası süreçlerde yer alarak, iletişim ağları kurup savunma, kampanya, örgütlenme, rehberlik ve lobicilik faaliyetlerinde bulunuyoruz dedi.
     BPWnin, tarafsız, ön yargısız, ulusal ve uluslararası karar verme mekanizmalarında etkili, özgün, güçlü, kadın sorunları ve politikaları konusunda iş ve güç birliğinin gelişmesi için çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduğuna işaret eden Miriklis, şunları kaydetti:
     Kadınların güçlendirilmesi prensipleri, kağıt üzerinde kalacak konular değil. Uluslararası federasyon olarak dünya çapında uluslararası ticaret örgütüyle bir çalışma içerisindeyiz. Dünya çapında kadın üreticiler ve kadın tedarikçilerle ilgili bir proje işbirliğine girdik. 700 milyon dolarlık hacmi temsil eden bir grupla da çalışma yürütüyoruz.
    
     -Diğer konuşmalar-
    
     BPW Türkiye Başkanı Arzu Özyol da, Türkiye ve dünya genelinde çok iyi bir atağa geçtiklerini söyledi.
     Gerek Türkiye ve gerekse dünya genelinde kadınların yararına her hangi bir hamle yapılmak isteniyorsa iş birliklerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özyol, şöyle konuştu:
     BPW bugün 5 kıtada 150ye yakın ülkede ve 50 bine yakın üyesiyle gerçekten çok büyük bir güç. BPW bir savunma örgütü, yardım kuruluşu değil. Yardım kuruluşlarının da kadınlar yararına çalışmaları var, ama savunma örgütü olduğumuz için üyelerimize çok büyük iş düşüyor. Dünyada kadınlar için alınan kararları takip ediyor, bu kararların alınmasındaki oluşum safhalarında yer alıyoruz. BM olmak üzere çeşitli uluslararası kuruluşlarda birincil derecede etkin kurumuz. Türkiyede de gerek hükümet ve gerekse muhalefetle kadının yararı üzerinde olacak konularda ciddi iş biriliği yapıp, projeler geliştiriyoruz.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan da Adananın, başarılı kadınların bulunduğu Türkiyenin en güzel illerinden biri olduğunu söyledi.
     Türk kadınının toplumun her alanında yer aldığını vurgulayan Gürkan, şunları söyledi:
     Son dönemlerde kadınlarımız açısından önemli yol katedildi. Kadınlarımız toplumumuzun temel taşı. Sağlıklı toplum istiyorsak, kadınlarımızın güçlü, eğitimli ve kültürlü olmaları gerekiyor. Kimlikli ve kişilikli çocuklar yetişmesini istiyorsak da bu gerekli. Toplumun her alanında kadınlarımızın güçlü olması gerekir. Artık kadınlarımız son dönemlerde hayli bilinçlendi ve haklarını biliyorlar. Köydeki kadınlarımız, okuma yazma bilmese bile elindeki cep telefonuyla çektikleri fotoğrafı internet ortamında paylaşıyor.
     BPW Adana Başkanı Esra Özdenin de konuşma yaptığı, Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ve TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatçının da katıldığı etkinlikte, katılımcılarla birlikte pasta kesildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber BPW Adana buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER