Brezilyadan gelen turist sayısının artması bekleniyor

Brezilyadan gelen turist sayısının artması bekleniyor -Brezilyanın Rio De Janerio kentinde düzenlenen Abav Turizm Fuarında Kapadokyayı tanıtan turizmciler, yakın zamanda Brezilyadan Kapadokyaya gelen turist sayısının önemli


NEVŞEHİR (A.A) - Murat Asil - Brezilyanın Rio De Janerio kentinde geçen ay düzenlenen Abav Turizm Fuarında Kapadokyayı tanıtan turizmciler, yakın zamanda Brezilyadan Kapadokyaya gelen turist sayısının önemli oranda artmasını bekliyor.
     Fuara katılan Cappadocia Voyager Balloons Müdürü Mehmet Halis Aydoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rio De Janeriodaki fuarda kurulan Kapadokya standına Brezilyalıların yoğun ilgi gösterdiğini, balon turları ile peri bacalarına hayran kaldıklarını söyledi.
     Brezilyalıların Kapadokyadan çok etkinlendiklerini belirten Aydoğan, yapılan tanıtımın meyvelerini kısa süre içinde almaya başlayacaklarına inandığını dile getirdi.
     Türkiyeye gelen Brezilyalı turist sayısında son yıllarda artış olduğuna dikkati çeken Aydoğan, Brezilyalıları balonla Kapadokya semalarında gezdireceğiz. Bölgemizin eşsiz güzelliğini görmelerini sağlayacağız. Fuarda bire bir yaptığımız görüşmelerde turistler balon turlarını çok merak ettiklerini, bu heyecanı yaşamak istediklerini dile getirdiler dedi.
    
     -Bir bölümü Kapadokyada geçen dizi bölgeye ilgiyi artırdı-
    
     Aydoğan, Brezilyada yayına giren ve bazı sahnelerinde Kapadokyanın da yer aldığı pembe dizinin izlenmesiyle Brezilyalıların Kapadokyaya olan ilgilerinin arttığını anlattı.
     Dizinin ilk bölümden itibaren yoğun ilgi gördüğünü anlatan Aydoğan, Dizi ekibi fuarın ilk günü Kapadokya standına gelerek tanıtıma katkı sağladılar. Ayrıca fuarda Portekizce hazırladığımız Kapadokya dergisinden 2 bin adet dağıtıldı diye konuştu.
    
     -Kapadokyayı yılda yaklaşık 2.5 milyon turist ziyaret ediyor-
    
     Kapadokya Turistik İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Genel Sekreteri Nazif Demir ise Kapadokyayı yılda yaklaşık 2.5 milyon turistin ziyaret ettiğini, turistlerin büyük çoğunluğunun balon turlarına katıldığını söyledi.
     Bölgede son yıllarda alternatif turizm aktivitelerinin arttığını vurgulayan Demir, Peribacaları, vadiler, bölgeye özgü volkanik oluşumlar gök yüzünden izlenebiliyor. Sadece aktivite çeşitleri artmıyor, her geçen yıl Kapadokyaya gelen turist de artıyor. Son yıllarda Güney Amerika ülkelerinden, özellikle Brezilyadan bölgeye yoğun ilgi var diye konuştu.
     Bölge turizmcileri olarak yurt dışındaki fuarlara mümkün olduğunca katılmaya çalıştıklarını anlatan Demir, şunları kaydetti:
     Önümüzdeki günlerde de İngilterenin en büyük fuarı olan World Travel Markete katılacağız. Londrada 5-8 Kasım arasında düzenlenecek fuarda Kapadokya bölgesini tanıtacağız. Turizmcilerimiz son olarak Brezilyadaki turizm fuarına katılarak Kapadokyayı tanıttılar. Fuarın bölgeye büyük fayda sağlayacağına inanıyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Brezilyadan gelen turist sayısının artması bekleniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER