BTSO seçimlerinde sona doğru

BTSO seçimlerinde sona doğru -Başkan adayı Parseker: "124 yıllık oda tarihinde kesinlikle en zor seçim dönemini geçirdik" -Başkan adayı Burkay: "Umarım koymuş olduğumuz vizyonları ve projeleri hayata geçirecek ruhsatı, değerli meclis


BURSA (A.A) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) 7 Mayısta yapılan seçimlerde belirlenen meclis üyeleri, yönetim ve denetim kurulunu seçiyor.
     BTSO hizmet binasında yapılan ve 128 meclis üyesinin oy kullanacağı seçimler saat 09.00 itibariyle başladı. Üyeler kurulan 3 sandıkta, yönetim kurulu, genel kurul delegeleri ve disiplin kurullarını belirleyecek. Oy kullanma işlemi saat 17.00ye kadar sürecek.
     Oy kullandıktan sonra seçimlerle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BTSO başkan adayı İlhan Parseker, uzun bir seçim dönemi yaşadıklarını, önce 2 ay daha sonra da 3 aylık erteleme sürecinin olduğunu söyledi.
     Parseker, seçimde baskı ortamı oluşturulduğunu ve birçok meclis üyesinin baskılar gördüğünü ileri sürerek, şunları kaydetti:
     "124 yıllık oda tarihinde kesinlikle en zor seçim dönemini geçirdik. Bugün nihayet sonuna geldik. İyi ki de bitiyor. İnsanlar bunalmış vaziyette. Birçok ilklerin olduğu, başka argümanların, kutsalların alet edildiği bir seçim dönemi yaşadık. Burası siyasi bir olgu değildir. Burası ticaret ve sanayi hayatının vuku bulduğu bir yerdir. Sanki siyasi partilerin seçimi gibi farklı metotlar uygulandı."
     Diğer başkan adayı İbrahim Burkay ise Bursa iş dünyasına, ticaret ve sanayi hayatına yeni bir bakış açısı getirme amacıyla yola çıktıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     "Bugün bir dönüm noktası. Bursa için çok önemli bir gün aslında. Burada ortak payda Bursa olduğu için burada kazananın Bursa olacağına yürekten inanıyorum. Seçim süreci çok güzel bir atmosferde geçiyor. Rakip listeler olsa dahi bütün arkadaşlar sektörleri için ortak paydada birleştiklerinden dolayı çok centilmence bir demokratik süreç yaşadık. Bugün de yine 2 liste var yönetim kurulunda. Bu anlamda biz ortak paydaya kişileri değil de Bursayı koyduğumuzda Bursa iş dünyası hiçbir zaman beraberliğini kaybetmeyecek. Kim seçilirse seçilsin Bursa iş dünyasının temsilcisi olacak. Önümüzdeki dönemde 128 meclis üyesi ile beraber ortak bir çalışma sergileyeceğiz. Umarım koymuş olduğumuz vizyonları ve projeleri hayata geçirecek ruhsatı değerli meclis üyelerimiz bize verir."
     Bu arada, geçen hafta yapılan meclis üyesi seçimleriyle ilgili yapılan istatistiklerde, 56 meclis üyesi yerini korurken 72sinin de yeni meclis üyesi seçildiği belirtildi. Bu değişimlere göre yeni meclisin değişim oranı yüzde 56,2 oldu.
     İlhan Parsekerin yönetim kurulu listesinde "İsmail Hakkı Yılmaz, Erdoğan Dağlıoğlu, Özkan Özipekliler, Osman Akın, Metin Ceylan, Erol Kılıç, Şami Şentürk, Sedat Çağlar, Haluk Sami Topbaş, Erdem Tuna"; İbrahim Burkayın yönetim kurulu listesinde ise "Feridun Kahraman, Fahrettin Gülener, Cüneyt Şener, Emin Akça, Hasan Gürses, Şakir Umutkan, Mustafa Esgin, İsmail Kuş, İlker Duran ve Aytuğ Onur" yer alıyor.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber BTSO seçimlerinde sona doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER