Bu merkez Türkiyeye şifa dağıtıyor

Bu merkez Türkiyeye şifa dağıtıyor -Sivasta Sıcak Çermik Kaplıcalarındaki CÜye bağlı merkezde, iltihaplı olmayan kronik romatizma, eklem kireçlenmesi, bel-boyun fıtığı, kireçlenmesi ve ağrısı ile sinirsel yorgunluk şikayeti bulunan


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesine bağlı Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezinde, iltihaplı olmayan kronik romatizma, eklem kireçlenmesi, bel-boyun fıtığı, kireçlenmesi ve ağrısı ile sinirsel yorgunluk şikayeti bulunan hastalar, fizik tedaviyle kombine uygulanan kaplıca tedavisi ile şifa buluyor.
     CÜ Tıp Fakültesi Romatoloji Bilim Dalı Başkanı ve Sıcak Çermik Fizik Tedavi Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Sami Hizmetli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 100 yataklı merkezin 2004 yılında hizmete açıldığını anımsattı.
     Sivas merkeze 30 kilometre uzaklıkta bulunan merkezde, hasta memnuniyetinin üst düzeyde olduğunu ifade eden Hizmetli, 8 yıldır çok iyi geri dönüşler aldıklarını söyledi.
     Hastanenin açıldığı günden bu yana yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Hizmetli, Sivas, Kayseri, Tokat, Yozgat, Malatya ve Erzincanın yanı sıra Ankara ve İstanbuldan da çok sayıda hastanın şifa için merkeze başvurduğunu belirtti.
     Prof. Dr. Hizmetli, kaplıca tedavisinde örnek hastane olduklarına dikkati çekerek, Türkiyede hekim kontrolünde kaplıca tedavisiyle fizik tedaviyi birlikte uygulayan tek hastaneyiz. 40 santigrat derece sıcaklığı bulunan kaplıca suyumuz mix termal su olarak geçmektedir dedi.
     Özellikle kronik romatizmal hastalıkların tedavisinde çok olumlu sonuçlar aldıklarını aktaran Hizmetli, şöyle konuştu:
     Merkezimizde, iltihapsız kronik romatizmalar, yumuşak doku romatizmaları, bel-boyun fıtığı, kireçlenmesi ve ağrısı, ortopedik yaralanmalar sonucu eklemlerde meydana gelen kısıtlanmalar ve sinirsel yorgunluklara, kaplıca tedavisi uyguluyoruz. Çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bazı yerlerde sadece kaplıca tedavi yapılıyor. Biz hem kaplıca tedavi hem de fizik tedavi uyguluyoruz. Kombine bir tedavi uygulandığı için daha efektif sonuçlar alınıyor. Fizik tedavinin tüm yöntemlerini de uyguluyoruz.
    
     -Genel sağlık kontrolü yapılıyor-
    
     Sami Hizmetli, yaklaşık 15-20 gün süren tedavi öncesi hastaları genel sağlık kontrolünden geçirdiklerini belirterek, Kardiyovasküler rahatsızlığı, diyabeti, hipertansiyonu veya dahili problemleri olanları tespit ediyoruz. Eğer tedaviye uygun değillerse kaplıca tedavi uygulamıyoruz. Diğer kaplıca merkezlerinden en büyük farkımız bu diye konuştu.
     Birçok yerde kaplıca tedavilerinin bilinçsizce uygulandığına dikkati çeken Hizmetli, Hipertanisyonu, kalp yetmezliği ve vücudunun herhangi bir yerinde enfeksiyonu olan hastaların bu rahatsızlığı kaplıca tedavisinden sonra artabiliyor, ölümlere yol açan nedenler ortaya çıkarabiliyor diye konuştu.
     Hizmetli, kaplıca tedavilerinin mutlaka hekim kontrolünde yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Bu merkez Türkiyeye şifa dağıtıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER