Bu tost yayla çökeleğinden yapılıyor

Bu tost yayla çökeleğinden yapılıyor


ORDU (A.A) - Orduda, kaşarlı ve sucuklu tostun yanı sıra yayla çökeleğinden yapılan tost da ilgi görüyor.
     Özellikle Karadeniz yaylalarında üretimi gerçekleştirilen çökelek, ekmeğin içerisine eklenerek oluşturduğu değişik lezzetle farklı bir tost çeşidi oluşturuyor.
     Ordulu tostçu Mümtaz Metinyurt (50), AA muhabirine, yöresel lezzetlerin unutulmaması amacıyla değişik tost çeşidini müşterilerine sunmak istediğini söyledi.
     Emekliliğinde bir dükkan açarak çökelekli tost yapmaya karar verdiğini anlatan Metinyurt, şöyle devam etti:
     "Açmış olduğum dükkanı farklı bir konsepte soktum. Çocukluğumda tattığım güzel bir lezzet vardı. Bu lezzet yöresel ekmekler içerisine özel peynir konularak yapılan ekmek içiydi. Ben de bunu tost olarak halka sunmaya karar verdim. Eskiye olan özlemi ve nostaljiyi köylerden şehir merkezlerine taşınan insanlara tattırmak amacıyla böyle bir tost çeşidini düşündüm. Bunda da başarılı olduğumu düşünüyorum."
     Çökelek ile yaptığı tostun rağbet gördüğünü ifade eden Metinyurt, "Ben aslen Alucralıyım. Çökeleği de oradan temin ediyorum. Orduda da çok sayıda Alucralı var. Hem Alucralı hem Ordulular hem de farklı illerden buraya gelen kişiler bu lezzeti sevdi. Bu lezzeti oluşturduğum için ve beğeni kazandığım için çok mutluyum" dedi.
     Çökelekli tosttan yiyen Selim Gözsüz ise bu tostu, doğal üründen yapıldığı için tercih ettiğini dile getirdi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bu tost yayla çökeleğinden yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER