Bursada bisikletli çocuğun çöp kamyonu altında

Bursada bisikletli çocuğun çöp kamyonu altında kalması -Çöp kamyonuyla çarparak 12 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - Bursada aynı bisiklete binen çocuklardan birinin öldüğü, diğerinin yaralandığı trafik kazasına karışan ve hakkında 15 yıla kadar dava açılan çöp kamyonu sürücüsünün yargılanmasına başlandı.
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, taksirle ölüme ve yaralamaya neden olmak suçundan hakkında 15 yıla kadar dava açılan tutuklu sanık Malik Koçal (39), kazada ölen 12 yaşındaki Onur Güvenin babası Tekin Güven (46), annesi Sevinç Güven (39), ablası Tuğçe Güven (16), kazada yaralanan mağdur Ramazan Ünal (12) ve babası Mustafa Ünal (37) ile tarafların avukatları katıldı.
     Çöp kamyonunun sürücüsü, tutuklu sanık Koçal, Onur Güvenin kazada ölmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şu ifadeyi verdi:
     Olay günü, 16 FV 526 plakalı temizlik aracıyla, yanımda Yılmaz ve Aziz olduğu halde Eflak Caddesinden Erdoğan Caddesine giriş yaptım. 30 kilo metre hızla seyrediyordum. Ters istikametten bisikletin üzerinde 2 çocuk geliyordu. Ben onları görünce hızımı yavaşlattım ve direksiyonu hafif sağa doğru kırdım. Bu sırada çocuklar aracın yanından geçiyorlardı. Dikiz aynasından baktığımda 1 çocuğun yerde yattığını, diğerinin de ona doğru koştuğunu gördüm. Hemen arabayı durdurdum. Yaralı çocuğun yanına koşarken yardım istedim.
     Kazada yaralanan ve bisikleti kullanan mağdur Ramazan Ünal (12) ise kazayı şöyle anlattı:
     Kazadan kısa bir süre önce, ben bisikletle, arkadaşım Onur da yaya olarak Erdoğan Caddesinin üzerinde gidiyorduk. Ben Onuru bisikletin ön tarafındaki demir kısmına oturttum. Biz bisikletle ters istikamette giderken karşıdan çöp arabası geliyordu. Ben ilk başa çöp arabasını fark edemedim. Çöp arabası bisikletimi trotuvarın arasına sıkıştırdı. Sonra arkadaşımın çöp kamyonunun altında kaldığını fark ettim. Bu olayda ben de yaralandım. Sanıktan şikayetçiyim.
     Müştekiler Tekin, Sevinç, Tuğçe Güven ile Mustafa Ünal ise kazayı görmediklerini ve sanıktan şikayetçi olduklarını ifade etti.
     Mahkeme heyeti, sanığın olayda kusurunun tespiti için olay yerinde keşif yapılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Bu yılın nisan ayında, merkez Yıldırım ilçesi Erikli Mahallesi Erdoğan Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, çift şeritli yolda bisikletiyle ters yönde giden iki çocuktan 12 yaşındaki Onur Güven, karşıdan gelen 16 FV 526 plakalı çöp kamyonunun altında kalarak olay yerinde hayatını kaybetmişti. Çöp kamyonu şoförü Malik Koçal ise tutuklanmıştı.
    
     Muhabir : Cem Şan
     Yayıncı : Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada bisikletli çocuğun çöp kamyonu altında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER