Bursaya yeni polis merkezi

Bursaya yeni polis merkezi -Merkez Osmangazi ilçesinde yaptırılan Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi hizmete açıldı


BURSA (A.A) - Merkez Osmangazi ilçesinde yaptırılan Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi, törenle hizmete açıldı.
     Bursa Valisi Şahabettin Harput, açılışta yaptığı konuşmada, Bursada devlet millet kaynaşmasıyla polisin soğuk yüzünün, bu çalışmalar ile şefkat yüzü haline getirildiğini söyledi.
     Muhteşem bir işbirliğiyle çok güzel bir hizmet devreye soktuklarını ifade eden Harput, şöyle konuştu:
     Çocuklar bizim geleceğimiz. Hepimiz çocuklarımızın yanlışa bulaşmadan, başlarına bir sıkıntı gelmeden, geleceğe dönük bilgili, inançlı, nitelikli, ayakları sağlam yere basan, kendisiyle ailesi ve ülkesinin iftihar ettiği şekilde yetişmesini isteriz. İşte bunlar için sadece okullar tek başına yetmiyor. Öğrenciler okullarda dersler alırken, okul dışı zamanlarda da burada takviye dersler alacak. Ayrıca ahlaki davranış kuralları, sosyal münasebet kuralları ve topluma karşı bilgi ve bilinç kuralları konusunda eğitilerek herkesin iftihar edeceği çocuklar yetişecek.
     Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da belediye olarak mahallerde tespit ettikleri sorunları çözmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Bu süreçte vatandaşlardan da başta okullar olmak üzere bazı talepler geldiğini kaydeden Dündar, bugüne kadar 176 okulun ihtiyacını giderdiklerini belirtti.
     Dündar, 40 tane anaokuluyla ilgili çalışma yaptık ve 2 tane de anaokulu yaptık. Sanki eğitim Osmangazi Belediyesine bağlı gibi çalışıyoruz diye konuştu.
     Emniyet müdürlüğünde görev yapan toplum destekli polisler tarafından mahalleli çocuklarının eğitiminin yapılacağı merkezde, şu anda yaklaşık 100 öğrenci bulunuyor.
     6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine hafta sonlarında dershane statüsünde, hafta içi ise etütler şeklinde milli eğitimden gelen öğretmenlerin ders vereceği merkez, vatandaş ve devlet işbirliği ile hayata geçirildi. Arsası hayırsever Şükran Gönenç tarafından bağışlanan merkezde, koordine için toplum destekli polisler bulunacak.
     Demirkapı Mahallesinde kurulan merkezin açılışından önce mahalli çocuklardan oluşan koro, ilahi dinletisi sunuldu. İlahileri söyleyen mahalleli çocuklar, programa katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
     Merkezin açılışa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, belediye başkanları, siyasiler, polisler ve mahalle sakinleri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursaya yeni polis merkezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER