Bursa Valiliğinden kısa kısa...

Bursa Valiliğinden kısa kısa... -Vali Harput, Karacabeyde daire amirleri ile bir araya geldi -İl Müftüsü Gündüz, Harputu ziyaret etti


BURSA (A.A) - Vali Şahabettin Harput, Karacabeyde Kaymakam Ahmet Yurtsever ve ilçe daire amirleriyle bir araya geldi.
     Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ile Karacabey Kaymakamlığına gelen Harput, burada yaptığı açıklamada, Karacabeyin öncelikli iki gündeminin Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Otomotiv Test Merkezi olduğunu söyledi.
     Harput, Karacabeyde bulunan Tigemin Türkiyenin en önemli tarım işletmesi olduğunu belirterek, Burasıyla ilgili çok ciddi projeler var. Bunlardan biri Tarım İhtisas Organize Bölgesi, diğeri ise Otomotiv Test Merkezi. Bu iki konu Bursa ve Karacabeyin öncelikli gündemidir. İhalesi yapılan Karacabey Devlet Hastanesinin, bir an evvel resmi işlemleri tamamlanarak temeli atılacak. Kara yolu ve köy yollarındaki çalışmalar devam ediyordiye konuştu.
    
     -Camiler ve Din Görevlileri Haftası-
    
     Harput, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla İl Müftüsü Mahmut Gündüz ve beraberindeki din görevlilerini kabul etti.
     Vali Harput, ziyarette, camilerde hoş olmayan görüntülere izin verilmemesi gerektiğini ifade ederek, Camilerimiz, Müslüman olmayanların da huzur bulacağı mekanlardır. Burada görev yapan din görevlisi arkadaşlarımız, bu yüce makamı çok iyi temsil etmeli. Gelen insanlara İslamın güler yüzünü inceliğiyle göstermeli diye konuştu.
     Müftü Gündüz ise bu yıl haftanın ana temasının engelliler olduğunu vurgulayarak, camilerin engelli vatandaşların daha rahat kullanımı için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini söyledi.
    
     -Valiye organik domates-
    
     Çirişhane Mahallesi Muhtarı Apdil Durmuş, Orhaneli Dağgüney köyünde kendi tarlasında yetiştirdiği organik domateslerden Vali Harputa getirdi.
     Durmuş, 80 haneli köyde organik domates yetiştirildiğini, ürettikleri organik domatesleri de kendi ihtiyaçları için kullandıklarını ifade etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Harput, Organik domatesin ne kadar özel ve güzel olduğunu bu örnekle görmüş olduk. Ben muhtarımıza ve tüm köylülerimize teşekkür ediyorum. Aslında bizim organik, hormonsuz, lezzetli kendi öz ürünlerimizi yaşatma adına da güzel bir faaliyettir. Bu konuda vatandaşımızı da destekleyeceğiz diye konuştu.
    
     Muhabir: Metin Aktaş
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bursa Valiliğinden kısa kısa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER