Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bartın ve Çankırıda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.
     Kastamonuda Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende, Şehit Şerife Bacı Anıtına çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.
     Jandarma Bölge Komutanlığından Kurmay Yarbay Ahmet Özkurtun, istiklal mücadelesini anlattığı konuşmasının ardından tören, öğrencilerin, gazilerin ve askeri birliklerin geçişiyle sona erdi.
     Törene, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, İl Emniyet Müdürü Sami Uslu, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Zonguldak-
    
     Zonguldakta valilik binasın önündeki ilk törende, Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Gazipaşa Caddesinde devam eden törende, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, 3. Jandarma Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zeki Es ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, askeri araçtan halkı selamladı.
     Halk oyunları ekiplerinin gösteri sunduğu tören, askeri birlikler, madenciler ve gazilerin yanı sıra araç geçişleriyle sona erdi.
    
     -Karabük-
    
     Karabükte Yenişehir Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Törende, Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak ve Belediye Başkanı Rafet Vergili halkın bayramını kutladı.
     Jandarma Binbaşı Hasan Mal, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zaferinin, her türlü olumsuz koşullara rağmen azim ve kararlıkla, karşısındaki güçleri mağlup eden bir ulusun, kurtuluş destanının hikayesi olduğunu kaydetti.
     Askeri birliklerin geçiş töreniyle kutlama sona erdi.
    
     -Bartın-
    
     Bartında, Cumhuriyet Meydanındaki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Vali Bülent Savur, yaptığı konuşmada, vatandaşların törene gelmemesi nedeniyle konuşma yapmayı, konuşmasını da belediye hoparlöründen halka dinleterek bayramlarını kutlamayı uygun bulduğunu belirterek, Bizlere bugünleri yaşatan ecdadımıza hayır dualarımızı gönderiyoruz. Bugün burada keşke daha fazla vatandaşımız olsaydı. İnşallah bundan sonraki bayramlarda halkımız bu meydanı doldurur ve bu güzel günleri daha coşkulu bir şekilde kutlarız dedi.
     Kutlama, askeri birliklerin tören geçişiyle sona erdi.
     Törene, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Yarbay Alaattin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Altınok ile kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
    
     -Çankırı-
    
     Çankırıda, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasının ardından Vali Vahdettin Özcan makamında tebrikleri kabul etti.
     Topçu Binbaşı Cem Tanrıver, Belediye Meydanında yapılan törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustosun dünya tarihinde çığır açan bir zafer olduğunu belirterek, Türk milletine yaşam hakkı tanımayan anlaşmalar sonrasında zedelenen ulusal onurumuz, işte bugün kazanılan bu büyük zaferle tekrar onarılmış ve zaman içerisinde tükenmiş bir imparatorluktan modern ve güçlü bir cumhuriyet doğmuştur dedi.
     Geçit töreniyle sona eren kutlamaya, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ekip / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER