Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -AKÜ Rektörü Prof.Dr. Solak, şehit yakınları ve gazilere yemek verdi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ve gazilere yemek verdi.
     Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekteki konuşmasında, Afyonktarahisarın şehitler diyarı olduğunu, binlerce şehidin yattığını söyledi.
     Her ailede, yakınında bir şehidin olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, Çanakkale Savaşında 250 bin şehidin, Sarıkamışta 90 bin şehidin verildiğini hatırlatarak, Onlar da evlattı. Hepsi de şehit olmayı hayal ederek askere gidiyordu. İnancımıza göre, peygamberlikten sonraki en büyük mertebe şehitlik. Vatanı, milleti muhafaza etmek için şehit ve gazi oldular. Bizlere düşen sorumluluk sizlerin evladı, kardeşi olabilmek. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız dedi.
     Vali Balkanlıoğlu, üniversitede ilk kez böyle bir organizasyon yapıldığını hatırlatarak, Rektör Solaka teşekkür etti.
     Rektör Prof. Dr. Mustafa Solak ise Afyonkarahisar topraklarının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu ifade ederek, şehit yakınlarının ve gazilerin baş taçları olduğunu söyledi.
     Cumhuriyetin, ülkenin bağımsızlığının kolay kazanılmadığını anlatan Solak, Zafer Haftası kapsamında bu organizasyonu düzenlediklerini belirtti.
     Solak, üniversitenin kapılarının, şehit yakınları ve gaziler için sonuna kadar açık olduğunu ve hizmet edebilecekleri her konuda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
     Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da, şehit aileleri ve gazileri olarak Rektör Solaka teşekkür etti.
     Rektör Prof. Dr. Solak, Ankaraya tayin olan Garnizon Komutanı Tuğgenaral Veli Yıldırıma da yeni görevinde başarılar dileyerek, plaket verdi.
     Törene Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Genelkurmay Başkanlığını temsilen Tuğgeneral Necdet Tuna, Deniz Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğamiral Aydın Şirin, Hava Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Hava Tuğgeneral İhsan Özdamar, Jandarma Kuvvetleri Komutanlığını temsilen Tuğgeneral Şafak Karakoç, Jandarma Alay Komutanı Albay Okçin Akşit, Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER